Ekonomi Kamu bankaları frene basmıyor

Kamu bankaları frene basmıyor

24.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kamu bankaları, gerek girişimcilere sağladıkları yeni kaynaklar ve imkanlarla gerekse de her kesimden kredi kullanıcılarına gösterdikleri kolaylıklarla gündeme gelmeye devam ediyor. Ziraat Bankası ve Halkbank’ın bu kapsamda attıkları adımlar, takip ediliyor.

Kamu bankaları frene basmıyor

Ziraat Bankası Kredi Risk İzleme, Tasfiye ve Hukuk Grup Başkanı Recep Türk, takipte borcu bulunan müşterilere sağladıkları ödeme kolaylığının ilgi gördüğünü belirterek, “Uygulamanın yürürlüğe girdiği günden bugüne kadar geçen çok kısa sürede 15 binin üzerinde hesap sahibi müşterimiz uygulamadan faydalandı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ziraat Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre, banka salgın döneminde tüm müşterileri için uygun koşullarla uygulamaya aldığı kredi paketlerine ilave olarak, 31 Aralık 2020 ve öncesinde yasal takibe intikal eden kurumsal, tarımsal ve bireysel kredilere ilişkin müşterilerine sağladığı ödeme kolaylığı ilgi gördü. Mart ayı başında yürürlüğe giren uygulama, müşteriler tarafından memnuniyetle karşılanarak, olumlu geri dönüşler aldı.

Kamu bankaları frene basmıyor

Son gün 30 Haziran

Temerrüt faizi dahil takip borcu 1 milyon TL’yi geçmemek üzere bireysel, tarımsal ve kurumsal müşteriler için takibe intikal bakiyesi, belirlenmiş tutarlar içerisinde kalan müşteriler, takipteki borçlarını tek seferde ödemek kaydıyla bu imkandan yararlanabilecekler. Uygulamadan yararlanmak isteyen müşterilerden, borçlarının takibe intikal ettiği tarihten sonraki dönem için temerrüt veya başka ad altında herhangi bir faiz tahsil edilmeyecek.

Haberin Devamı

Ziraat Bankası’nın takipte borcu bulunan müşterilerine rahat nefes aldırmak amacıyla geliştirdiği bu uygulama, 30 Haziran 2021’e kadar devam edecek.

15 bini geçti

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen, Ziraat Bankası Kredi Risk İzleme, Tasfiye ve Hukuk Grup Başkanı Recep Türk, “Uygulamanın yürürlüğe girdiği günden bugüne kadar geçen çok kısa sürede 15 binin üzerinde hesap sahibi müşterimiz uygulamadan faydalanmış olup, talepler her geçen gün artarak devam etmektedir. Talepte bulunan müşterilerimizin yüzde 90’ı bireysel, yüzde 10’u ise tarımsal ve kurumsal segmentte yer alıyorlar” ifadelerini kullandı.

Ziraat Bankası’nın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da müşterilerinin yanında olmaya devam edeceğinin altını çizen Türk, tüm müşterileri ödeme kolaylıklarından faydalanmak üzere şubelere beklediklerini kaydetti.

Kamu bankaları frene basmıyor

Kadın girişimci kredisinde 425 milyon TL’lik hacim

Halkbank, Kadın Girişimci Bölüm Müdürlüğü’nü kurarak Türkiye’de kadın girişimcilere özel hizmet verecek bankacılık bölümünü faaliyete geçirdi. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, bu özel birimi Bursa’da gerçekleştirilen Halkbank Üreten Kadınlar Toplantısı’nda duyurdu.

Haberin Devamı

Toplantının açılışında konuşan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, iş fikirlerini hayata geçirmek ve çalışma hayatına dahil olmak isteyen kadınların yanında olduklarını belirtti.

Arslan, 8 Mart’ta Dünya Kadınlar Günü’nde, finansmana erişimi kolaylaştırmak için Kadın Girişimci Kredi Paketi’ni uygulamaya aldıklarını hatırlattı.

Arslan, “8 Mart’tan bugüne kadar geçen kısa sürede, Kadın Girişimci Kredimiz için 6 bin 500’ün üzerinde kullandırım yapılmış olup toplamda 425 milyon liraya yakın kredi hacmi gerçekleştirildi” diye konuştu. Arslan, paket kapsamında 6 ay ödemesiz dönemli 36 ay vadeli 100 bin liraya kadar kredi desteği sunduklarını aktardı. Halkbank’ın 2020 yılında sağladığı desteklere değinen Arslan, “180 bin 500 kadın esnaf ve sanatkarımıza bir kısmı sıfır faizli olmak üzere toplam 8 milyar lira Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli, uygun maliyetli kredi kullandırımı yapılmıştır” dedi.

Teşvik edecek

Arslan, kadın girişimcileri teşvik etmek ve finansal imkanlar oluşturmak amacıyla Halkbank bünyesinde Kadın Girişimci Bölüm Müdürlüğü’nü oluşturduklarını açıkladı. Arslan, şöyle konuştu: “Bu müdürlüğümüz sektörde kadın girişimciliği için özel olarak planlanmış ilk bankacılık bölümüdür ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün hemen akabinde hizmet vermeye başlamıştır. Üreten kadının bankası olma vizyonuyla oluşturduğumuz bu yeni yapılanmayla uçtan uca tüm finansal süreçlerde kadın girişimcilerimize destekler sağlamayı, avantajlı ürün ve hizmetler sunmayı ve Türkiye’nin dört bir yanındaki kadın girişimcilere ulaşarak onların iş dünyasına katılımını teşvik etmeyi hedefliyoruz. Ekonomik hayata dahil olmak isteyen kadınlarımızın her zaman yanında olmaya çalışıyoruz. Finansman olanaklarına erişmek için imkanlar oluşturmaya ve girişimleri desteklemeye önem veriyoruz.”