Ekonomi Kanal İstanbul finansman işi benim hayalim!

Kanal İstanbul finansman işi benim hayalim!

06.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş,  “Kanal İstanbul’a destek olmak benim hayalimdir” dedi.

Kanal İstanbul finansman işi benim hayalim

Ateş, “Türk bankalarının da finanse ettiği mega projeler bir bir açılıyor. Kanal İstanbul projesi de gündemde” denildiğinde, şunları söyledi: “Böyle bir milli projeyi desteklerim. Tabii ki son kararı kredi komitesi verecektir. Nasıl ki 3. köprü, 3. havaalanı, Kıbrıs Barış Suyu gibi mega projelere destek verdiysek bu milli projeye destek olmak da benim hayalimdir. Çünkü bu, tarihi değiştirecek özellikleri içinde barındıran bir proje. Hayata geçirildiğinde Fatih Sultan Mehmet’in gemileri karadan Haliç’e indirmesine benzer tarihi bir etkisi olur. Proje teknik açıdan yapılabilir olduktan sonra finansman sağlanabilir.”

Haberin Devamı

‘Faizler düşecektir’

Devletin yatırım iklimini canlı tutup kamu-özel ortaklığı tipi projelerin artırılması gerektiğini vurgulayan Ateş, kendilerinin de kredi faiz oranlarında düşüşün devamını istediğini ifade etti.

Ateş, “Biz yüzde 12 ile mevduat toplayıp yüzde 9 ile konut kredisi verirsek işletme olarak topu dikeriz. Yönetici olarak sorumluluğumu yerine getirmemiş olurum. Faiz seviyelerinden ziyade düşük enflasyon ile büyüme önemli. Gelecek yıllarda büyüme, istihdam yaratmak açısından daha öncelikli olacak. Öte yandan, bankacılık sektörü üzerinde maliyet oluşturan kalemlerde gevşeme oldukça ve enflasyon düştükçe bunlar faiz oranlarına yansıyacaktır” şeklinde konuştu.