Ekonomi Kavcıoğlu: Rezervlerimizi güçlendirmeye devam edeceğiz

Kavcıoğlu: Rezervlerimizi güçlendirmeye devam edeceğiz

24.03.2022 - 11:42 | Son Güncellenme:

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu yatırımcılarla buluştu. Kavcıoğlu, "Geliştirdiğimiz proaktif rezerv yönetim stratejimizi son aylarda çeşitlendirdik. Aynı kararlılıkla rezervlerimizi güçlendirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu yılın ilk yatırımcı toplantısını gerçekleştirdi. Kavcıoğlu toplantıda, "Geliştirdiğimiz proaktif rezerv yönetim stratejimizi son aylarda çeşitlendirdik. Aynı kararlılıkla rezervlerimizi güçlendirmeye devam edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Kavcıoğlu konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Cari işlemler dengesinde enerji fiyatlarından kaynaklanan riskler yakından takip ediliyor. KDV indirimi ve kademeli tarifenin enerji fiyatlarını dengeleyeceğini düşünüyoruz. Yüksek frekanslı veriler ilk çeyrekte de büyümenin güçlü olduğunu gösteriyor.

Son dönemde ÜFE-TÜFE makası ham verilerin ima ettiğinden daha düşük. Cari denge beklentilerindeki sapma enerji fiyatından kaynaklı.

Liralaşma stratejisi fiyat istikrarında ana unsur. Yakın dönemde turizm gelirlerinde riskler ortaya çıktı, telafi edilir düzeyde. KDV indiriminin etkisi Mart ayında da devam edecek. Uzun vadeli TL yatırım kredilerini önemsiyoruz.

Bireysel kredilerin daha ılımlı bir seyir izlemesi önemli. Finansal istikrar için atılacak adımları kararlılıkla sürdüreceğiz.

Reeskont kredileri aracılığıyla düşük maliyetli kredi sağlayacağız. Liralaşmayı teşvik eden adımlar atıyoruz."