Ekonomi Kibar, Manavgat’la enerjide büyüyecek

Kibar, Manavgat’la enerjide büyüyecek

30.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Manavgat Hidroelektrik Santrali ile santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi vererek, ipi önde göğüsleyen Kibar Holding, bu sayede mevcut operasyonlarında maliyet avantajı sağlamayı ve grubu bulunduğu sektörlerde üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyor.

Kibar, Manavgat’la enerjide büyüyecek

370 milyon lira ile en yüksek teklifi vererek, Manavgat Hidroelektrik Santrali’nin 49 yıllık işletme hakkını elde eden Kibar Holding’in CEO’su Tamer Saka, bu ihaleye grubun enerji alanındaki stratejik planları dahilinde katıldıklarını belirtti.

Haberin Devamı


Planlar çerçevesinde

Saka, yaptığı açıklamada, bünyesinde metal ve otomotiv başta olmak üzere farklı sektörlerde bulunan sanayi kuruluşlarını barındıran Kibar Holding’in, enerji arzı güvenliğini sağlamak amacıyla ihaleye katıldıklarının altını çizdi.

Ankara’da Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda 23 Ekim’de gerçekleştirilen ihalenin son aşamasına, ön yeterlilik alabilen 14 firma ve ortak girişim grubunun katıldığını hatırlatarak, “Grubumuzun enerji alanındaki stratejik planları dahilinde yapılan çalışmalar sonrası, ihale lehimize sonuçlandı” ifadesini kullandı.

Kibar Holding’in, Manavgat Hidroelektrik Santrali’nin 49 yıllık işletme hakkı için 370 milyon lira ile en yüksek teklifi verdiğini bildiren Saka, “Kazandığımız hidroelektrik santrali ihalesiyle mevcut operasyonlarımızda maliyet avantajı sağlayarak, grubumuzu bulunduğu sektörlerde en üst seviyeye çıkartmayı hedefliyoruz” dedi.