Ekonomi Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatar? Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitiyor?

Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatar? Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitiyor?

05.03.2021 - 11:08 | Son Güncellenme:

Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatar sorusu bugün yoğun ilgi görmeye başladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra, Zümrüt Selçuk, her ay kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşı ödeme tarihlerinin yatacağı tarihi duyuruyor. Geçtiğimiz aylara bakıldığından Kısa Çalışma Ödeneğinin 5 Mart'a kadar yatırılması bekleniyor. Peki kısa çalışma ödeneği ne zaman bitiyor?

Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatar Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitiyor

Kısa çalışma ödeneğinden yararlanan vatandaşlar, bugün normalleşme sürecinin gündeme gelmesiyle meraklandı. Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek, süresi uzadı mı soruları yoğun ilgi görmeye başladı. Son dakika haberlere göre kısa çalışma ödeneğinin sona erme süresi belirlendi. İşte kısa çalışma ödeneğinde son gün...

Haberin Devamı

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZADI MI?

Kısa çalışma ödeniğinin süresi uzamadı. Kısa çalışma ödeneğinde son gün belli oldu.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra, Zümrüt Selçuk, her ay kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşı ödeme tarihlerinin yatacağı tarihi duyuruyor. Geçtiğimiz aylara bakıldığından Kısa Çalışma Ödeneğinin 5 Mart'a kadar yatırılması bekleniyor. 

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN BİTECEK?

Kısa çalışma ödeneğinde son gün 31 Mart 2021 olarak belirlendi.

Kısa Çalışmanın Erken Sona Ermesi

İşverenin, kısa çalışma uygulaması devam ederken, normal faaliyetine başlamaya karar vermesi halinde durumu Kurum birimine, varsa toplu iş sözleşmesi tarafı işçi sendikasına ve işçilere altı işgünü önce yazılı olarak bildirmesi zorunludur.

Haberin Devamı

Bildirimde belirtilen tarih itibariyle kısa çalışma sona erer. Geç bildirimlere ilişkin oluşan yersiz ödemeler yasal faizi ile birlikte işverenden tahsil edilir.

Kısa Çalışma Ödeneğinin Kesilmesi

Kısa çalışma ödeneği alanların işe girmesi, yaşlılık aylığı almaya başlaması, herhangi bir sebeple silâh altına alınması, herhangi bir kanundan doğan çalışma ödevi nedeniyle işinden ayrılması hallerinde veya geçici iş göremezlik ödeneğinin başlaması durumunda geçici iş göremezlik ödeneğine konu olan sağlık raporunun başladığı tarih itibariyle kısa çalışma ödeneği kesilir.

İşverenin Kayıt Tutma Zorunluluğu

Kısa çalışma yapan işveren, işçilerin çalışma sürelerine ilişkin kayıtları tutmak ve istenilmesi halinde ibraz etmek zorundadır