Ekonomi Kişiye özel çalışma modeli

Kişiye özel çalışma modeli

13.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Telekom, çalışanlarının deneyimlerinden elde ettiği iç görülerle hazırladığı yeni çalışma modelini duyurdu. Salgının başından beri sürdürdüğü uzaktan çalışma düzenini kalıcı hale getirdiğini açıklayan firma, ‘Kişiye Özel Çalışma Modeli’ni verimlilik ve sürdürülebilirlik odağı üzerine kurguladı.

Kişiye özel çalışma modeli

EKONOMİ SERVİSİ - Türk Telekom Kişiye Özel Çalışma Modeli’nde her çalışan, kendi rol ve sorumluluklarına göre düzenlenmiş 4 farklı sistemden birine dâhil olacak. Sahada aktif görev yapan çalışanlar için mobil çalışma, müşteri ile yüz yüze iletişimde olan veya sistemlere müdahale için ofiste olması gereken çalışanlara ofisten çalışma, her gün ofiste olması gerekmese de müşterek çalışmaları ofisten, bireysel çalışmaları uzaktan yönetecekler için hibrit çalışma, yerine gelmeden de yürütebilecek görev ve sorumlulukları bulunan çalışanlar için ise uzaktan çalışma modeli uygulanacak. 11 Ekim itibarıyla Türk Telekom yöneticileriyle başlayacak bu yeni çalışma modeline uzman seviyedeki çalışanlar 1 Kasım itibarıyla geçecek.

Haberin Devamı

‘İnsanı merkeze aldık’

Türk Telekom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Emre Vural, “İnsanı merkeze alan yaklaşımımızı tüm iş modellerimize uygulayarak herkese kendini ‘değerli hissettirmek’ amacıyla, çalışan ve müşteri deneyimini daima ön planda tuttuk. İş modellerimizi dijital temelli fırsatlar odağında yapılandırdık. Yeni ‘Kişiye Özel Çalışma Modeli’miz de bu anlayışımızla hayata geçiyor” dedi.