Ekonomi KOBİ’lere mevduatın 15 katı kredi

KOBİ’lere mevduatın 15 katı kredi

27.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

KOBİ’lere verilen ve Nefes Kredisi’nin yeni şartları belli oldu. Yeni düzenlemeye göre, KOBİ’lere sağlanan kredi limiti, yatırılan mevduatın 10 katından 15 katına çıkarıldı.

KOBİ’lere mevduatın 15 katı kredi

Geçen yıl KOBİ’lere cansuyu olan Nefes Kredisi projesinin yenilenmesi için düzenlenen törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Nefes Kredisi’nin bu yıl yüzde 50 artışla 7,5 milyar liraya çıkacağını, ayrıca geri ödeme süresine de 6 aylık geri ödemesiz dönem eklediklerini belirterek 18 aylık vade imkânı tanınacağını açıklamıştı. Yıldırım, “Arkadaşlar bu işin kredi hacmini 7.5 milyara çıkarıyoruz, hayırlı uğurlu olsun. Ve vade 12 ay. Krediyi gidip alacaksınız, ‘bir ay sonra taksiti öde’ diyorlar. Böyle bir şey olur mu? Bunun bir hazırlığı var, onun için de 6 ay ödemesiz 1,5 yıla çıkardık. Faizi ödeyeceksiniz ama ana para ödeme 6 ay sonra başlayacak” demişti.

Haberin Devamı

Alt limit geldi

Yıldırım’ın açıkladığı düzenlemenin ayrıntıları belli oldu. Buna göre yeni kredi şartları şöyle olacak:

Nefes kredisi için açılan hesaba yatırılan mevduatın bildirilmesini takip eden 24 saat içinde, mevduatın 10 yerine 15 katı kredi limiti sağlanacak. Kredi limiti, grup şirketleri dahil 200 bin TL olarak devam ederken asgari sınır uygulamasına geçilecek ve kredilerde asgari sınır 50 bin TL olarak olacak. Kredi vadesi 12 aydan 18 aya çıkarılırken, ilk 6 ay sadece faiz ödemeli, takip eden 12 ay eşit taksit ödemeli olarak geri ödeme yapılacak. Kredi için açılacak mevduat hesaplarının vadesi de aynı şekilde 18 aya çıkarılacak. Düzenlemeyle, tüm oda ve borsalar, herhangi bir taahhütte bulunmasalar dahi, Nefes Kredisi kapsamında üyelerine kredi kullandırabilecek.