Ekonomi KOBİ’lere iki yeni kaynak

KOBİ’lere iki yeni kaynak

23.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yapı Kredi Leasing, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ile Dünya Bankası kaynaklı iki yeni kredi anlaşmasına imza attı.

KOBİ’lere iki yeni kaynak

Yapı Kredi Leasing’in sağladığı iki kredi de KOBİ’leri desteklemek amacıyla kaynak olarak kullanılacak. “Acil Durum Şirket Desteği Kredisi” olarak imzalanan 30 milyon dolar tutarındaki kredi, Kovid-19 salgınından etkilenen ve salgının ekonomik etkilerine uyum sağlamayı amaçlayan KOBİ’lerin finansmana erişimini sağlamak için kullandırılacak. 35 milyon euro tutarındaki “Kayıtlı İstihdam Yaratma Kredisi” ise Türkiye’de kayıtlı istihdamın artırılması amacıyla, proje kapsamındaki 24 ilde faaliyet gösteren KOBİ’lerin yatırım ve işletme kredisi ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik ayrılacak.

Yapı Kredi Leasing Genel Müdürü Fatih Torun, “KOBİ’lerimizin ülke ekonomisi için öneminin farkındayız. Bunun için çalışmalarımızda KOBİ’lere ve Anadolu’ya daha fazla odaklanıyor, onlar için daha fazla değer yaratmaya gayret ediyoruz. İstihdamı ve üretimi yaratan, ekonominin bel kemiği olarak gördüğümüz KOBİ’lere daha fazla finansman yaratacağız” dedi.