Ekonomi KOBİ’lere soğuk zincir finansman ortaklığı

KOBİ’lere soğuk zincir finansman ortaklığı

12.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yapı Kredi Leasing, KOSGEB Sebze ve Meyve Soğuk Zincir Finansman Destek Programı’na katıldı.

KOBİ’lere soğuk zincir finansman ortaklığı

EKONOMİ SERVİSİ -  KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt ve Yapı Kredi Leasing Genel Müdürü Fatih Torun’un imzaladığı protokol ile tarladan son kullanıcıya ulaşana kadar oluşan sebze ve meyve kaybının önlenmesi için KOBİ’lere soğuk hava depoları ve frigorifik araçlarda taşınan soğutma ünitelerinin finansmanına destek olunacak. Destek programı kapsamında KOSGEB finansman maliyeti desteği, KGF teminat desteği, yüzde 17 KDV avantajı komisyonsuz ve masrafsız olarak sunulacak. Böylece soğuk hava zincirine destek vererek üç yıl boyunca hem israfın, hem de oluşacak kaybın önüne geçilmesi hedefleniyor.

Haberin Devamı

E-Devlet’ten başvuru

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, “KOBİ’lerimiz, yerli malı belgesine sahip ve yeni olmak kaydıyla 1 adet soğuk hava ünitesi alımlarında oluşacak finansman maliyetinin 10 puanlık kısmını geri ödemesiz olarak karşılayacağız. 10 adete kadar olan soğutucu frigorifik kasa veya ünitelerde de aynı uygulama geçerli olacak. e-Devlet üzerinden başvuru yapabilmekte” dedi.

Yapı Kredi Leasing Genel Müdürü Fatih Torun ise, “Programda kullanılacak teknolojilerde yerli üretim şartı olmasıyla, sektörde faaliyet gösteren yerli makine üreticileri de desteklenecek” diye konuştu.