Ekonomi Kolda ‘akıllı’ rekabet!

Kolda ‘akıllı’ rekabet!

03.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Apple Watch’un Türkiye’de satışa çıkması gözleri akıllı saatlere çevirdi. Piyasada Watch’a rakip pek çok marka bulunuyor. Teknik özellikleri, tasarım ve malzemeleri birbirinden farklı olan bu saatlere mercek tuttuk

Kolda ‘akıllı’ rekabet

Apple’ın uzun süredir beklenen akıllı saati sonunda Türkiye’de satışa çıktı. İlk günlerde önemli oranda talep gören cihaz gözlerin akıllı saat sektörüne çevrilmesini sağladı. Piyasada Watch’a rakip pek çok marka bulunuyor. Sony, Samsung, Asus, LG gibi firmalar akıllı saat modellerini daha önceden tüketicilerle tanıştırdı. Watch’un piyasada pek çok rakibi var. Akıllı saat almayı düşünenlerin ise kafası biraz karışık. Watch ve rakiplerinin teknik özelliklerini masaya yatırdık.

Haberin Devamı

Watch Sport
Marka: Apple
Ekran: 32, 42 mm kasa
İşletim sistemi: iOS
Bellek: 8 GB
Pil ömrü: 18 saat
Kordon rengi: Beyaz, mavi,
yeşil, pembe, siyah
Bildirim gösterimi: Var
Sağlık ve fitness: Var
Mobil ödeme: Var
Wi-Fi, bluetooth: Var
Fiyat: 1.249-1.399 TL

Galaxy Gear S
Marka: Samsung
Ekran: 2 inç Amoled ekran
Ram: 512 MB Ram
Bellek: 4 GB
Pil: 300 mAh
İşletim sistemi: Tizen
Ağırlık: 67 gram
Kordon: Değiştirilebilir
Bildirim gösterimi: Var
Wi-Fi, bluetooth: Var
NFC: Yok
Fiyat: 700 TL

Smartwatch 3 SWR50
Marka: Sony
Ekran: 1.6 inç ekran
Çözünürlük: 320 x 320 piksel
İşlemci: 1.2 Ghz işlemci
Ram: 512 MB Ram
Hafıza: 4 GB
İşletim sistemi: Android Wear
Kordon rengi: Siyah, Sarı ve çelik
Wi-Fi, bluetooth: Var
NFC: Var
Ağırlık: 45 gram
Fiyatı: 800 TL

Haberin Devamı

Zenwatch
Marka: Asus
Ekran: 1.6 inç Amoled ekran
İşlemci: Qualcomm
Snapdragon
Ram: 512 MB Ram
Bellek: 4 GB
İşletim sistemi: Android Wear
Kayış: Deri, metal gövde
Özellik: Çift dokunuşla çalışıyor
Sağlık ve fitness: Var
Kalp ritmi ölçümü: Var
Pil ömrü: 2 gün

Satış rakamı 26 milyonu bulacak...
- Dünyada 10’dan fazla akıllı saat üreticisinin bulunduğu sektörde, satış rakamları milyonları görmüş durumda. Smartwatch Group ve diğer araştırma firmalarının rakamlarına göre 2014 yılında bütün dünyada 6.8 milyon adet akıllı saat satışına ulaşıldı.
- Henüz rakamsal olarak zayıf durumda olan sektöre, Samsung liderlik ediyor. Markanın Galaxy Gear modelinin 2014 yılı satışı 1 milyon 200 bin adet olarak gerçekleşti. İkinci durumdaki Pebble ise 700 bini yakaladı. Fitbit 600 bin, Sony’nin SmartWatch saatleri 550 bin, Lenovo 50 bin, LG G Watch 420 bin adetle yılı tamamladı. Apple Watch’la beraber bu rakamların ikiye katlanması bekleniyor. GFK’nın tahminlerine göre bu yıl satış rakamları 26 milyonu bulacak.
- Türkiye’de ise akıllı saatler beklenen ivmeyi yakalayamadı. Henüz sembolik satış rakamlarına ulaşılabildi. Bu düşük satış rakamlarında en büyük etken, ithalattaki sorunların çözülememesi. Sektör uzmanları, gümrük tarifeleri henüz belirlenmemiş olan akıllı saatlerin Türkiye’de satış potansiyelinin yüzde 4’ü kadar bile aşamadığını belirtiyor.

Haberin Devamı

YENİ ÜRÜN
Yeni Desire 626 geliyor
HTC’nin yeni akıllı telefonu HTC Desire 626, yenilenmiş tasarımıyla dikkat çekiyor. Desire 626, beyaz, mavi, gri renkleriyle ağustos ayının sonunda Türkiye’de tüketicilerin beğenisine sunulacak.
Desire 626, Android 5.1 işletim sistemine sahip. Snapdragon 1.2 GHz dört çekirdekli işlemci ile çalışan HTC Desire 626, zahmetsizce film aktarmaya, en son uygulamaları çalıştırmaya, en sevilen oyunları oynamaya veya fotoğraflar arasında kolayca dolaşmaya imkân veriyor. Gelişmiş 13 MP ana kamera ve 5 MP ön kamerasıyla her açıdan daha net fotoğraf ve ‘selfie’ler çekilmesini sağlayarak kullanıcılara kendini ifade etme imkânı veriyor. 626’nın 16 GB dahili belleği ve MicroSD ile 2 TB’a kadar ek depolamayı desteleyen geniş depolama özelliği tüm fotoğraf, video içeriği istenilen zaman ulaşılmasını ve paylaşılabilmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

YENİ UYGULAMA
Konum üzerinden anlık hava tahmini

İklimlendirme firması Alarko Carrier, akıllı telefon sahiplerine yönelik geliştirdiği mobil uygulama ‘Hava Nasıl’ yoluyla, kullanıcıları konum ve sıcaklık konusunda bilgilendirirken, eğlenceli bir deneyim sunmayı hedefliyor. Çekilen fotoğrafları, konum üzerinden alınan anlık sıcaklık ve hava durumu değerlerini ekleyerek tek bir görsel haline getiren uygulamayla kullanıcılar, bu görselleri Facebook, Twitter veya Instagram üzerinden paylaşabiliyor, fotoğrafın altına ileti yazabiliyor. ‘Hava Nasıl’ mobil uygulaması Google Play Store ve Apple App Store’dan ücretsiz indirilebiliyor.

SEKTÖR
2 milyar SD kart sevkiyatı yaptı

Flash depolama çözümleri şirketi SanDisk, ilk ticari sevkiyatını 10 yıl önce yapmaya başladığı microSD kartlarının toplam sevkiyatının 2 milyar adeti aştığını duyurdu.
SanDisk’in 2004 yılında icat ettiği microSD formatı ilk zamanlar TransFlash ismi ile biliniyordu. 2005 yılında SanDisk’in SD Kart Birliği’ne dahil ettiği teknoloji, bu birlik tarafından microSD olarak yeniden adlandırıldı. SanDisk’in toplamda sevkiyatını yaptığı 2 milyar microSD kart tahminen 11.103 milyar megabayt veri depolayabiliyor. Bu da yeryüzüne gelmiş erkek, kadın, çocuk için kişi başına 100 MB’tan fazla veri anlamına geliyor. Çıkarılabilir bellek kartlarının boyutunu yüzde 75 oranında küçülten microSD kart, geniş çeşitliliğe sahip tüketici pazarında önemli bir rol oynadı.