Ekonomi Kültür turlarında liderliği hedefliyor

Kültür turlarında liderliği hedefliyor

14.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Prontotour Başkanı Ali Onaran, yurt içi turlarda yerli turist için uygun fiyatlı seçenekler sunduklarını, yeni stratejiyle kültür turlarında pazar liderliğini hedeflediklerini söyledi

Kültür turlarında liderliği hedefliyor

Bu yıl 25. yaşını kutlayan Prontotour, yeni stratejisi kapsamında yurt içi kültür turlarında lider olmak için yola çıktı. Bu kapsamda sisteme aldıkları yeni vizyon ile önemli bir büyüme kaydettiklerini anlatan Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, yılın ilk çeyreğinde kültür turlarında yüzde 300 artış sağladıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Kazdağları’nda gerçekleştirdikleri basın davetinde gazetecilerle buluşan Ali Onaran, hem geçen yılı değerlendirirken, hem de 2019’a ilişkin öngörülerini paylaştı. 2018’de kişi sayısı düşmesine rağmen ciroda yüzde 10 büyüme kaydettiklerini anlatan Onaran, “Geçen yıl 100 bin kişiyi tatile çıkardık ve 250 milyon lira ciro gerçekleştirdik. Bazı pazarlarda çift haneli büyüdük. Ürünlerimizi çeşitlendirmeye devam edip, yurt içi turlarında da hedeflerimizi büyüttük. Kültür turizmi, ülkemizin kültür mirasını koruyup yaşattığı gibi yerel ekonomilere de önemli katkılar sunuyor” dedi.

Köyden festivale

2019’da turizmde artan fiyatlara karşı özellikle yerli turist için alternatifler oluşturma yoluna gittiklerini anlatan Onaran, uygun fiyatlı turlar oluşturduklarını söyledi. Yurt içi kültür turlarının Prontotour’un cirosunun yüzde 5’ini oluşturduğunu hatırlatan Onaran, öncelikle 2019’da oranı yüzde 15’e çıkaracaklarını, ardından bu turda lider iki şirketten biri olacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Onaran, “Bizim ana işimiz zaten yurt dışında ve içinde kültür turları. Şimdi çok daha özel hale getirdik. Kapadokya’ya, Karadeniz’e, Mardin’e tabii ki gidiyoruz ama doğal yaşam, köy turlarından tutun da Urla Enginar Festivali’ni, Isparta’da gül ve lavanta toplamaya da gidiyoruz. Uçaklı, otobüslü, trenli paketler yapıyoruz. Ayrıca bunlar arasında İzmir, Ankara, Bursa, Eskişehir, Adana, Mersin, Aydın ve Gaziantep çıkışlı turlar da var” diye konuştu.

Deniz tatili dışarda

Deniz tatilini ‘Dünya Denizleri’ turları ile yurt dışında yaptırmak için yola çıktıklarını anlatan Onaran, yeni ürünlerin pek çoğunu TL ile yapmak için önemli bir fırsat gördüklerini söyledi. Onaran, “Bu yıl yurt içinde deniz tatili için fiyatlar yerli turisti çok yüksek. Bodrum’da en az 6 bin liraya yapacağınız bir tatili biz Tunus, İtalya gibi denizlerde 3 bin liraya yaptırıyoruz” bilgisini verdi. Onaran, aynı fırsatı Kıbrıs için de oluşturduklarını, satışa 3 Haziran’da başlayacaklarını dile getirdi.

‘Kazıda bir gün’ etkinliği

Prontotour CMO’su Gürkan Erol, seyahat edenlerin ileriye dönük yurt dışı turlarını önceden satın alma noktasında önemli gelişme sağladıklarını ve erken satın almanın 35 gün seviyelerinden 90 gün seviyelerine kadar geldiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Prontotour Yurt İçi Turlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Öksel de ‘müzede bir gün’ konsepti ile dünya çapında popüler olan turizm türünü, yurt içi kültür turlarını çeşitlendirme hedefi kapsamında gerekli izinlerin alınabilmesi durumunda ‘kazıda bir gün’ olarak hayata geçirebileceklerini söyledi.