Ekonomi LONDRA 2012 NOTLAR

LONDRA 2012 NOTLAR

29.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin üretim ve satış anlamında dünyanın önemli pazarları arasına girmesi, Avrupalı otomotiv firmalarının ilgisini artırdı. Pek çok firmanın üst yöneticisi, İstanbul Autoshow’da yenilikleri bizzat tanıtmak üzere Türkiye’ye gelecek

LONDRA 2012 NOTLAR

İstanbul Autoshow 2012’nin açılışına sadece bir iki gün kala son hazırlıklarını sürdüren firmalar, aynı zamanda merkezden gelecek üst düzey yöneticileri de ağırlamaya hazırlanıyor. 4 dünya lansmanı, bir Avrupa lansmanı ve pek çok Türkiye lansmanının gerçekleşeceği, 2-11 Kasım arasında açık olacak Autoshow’da yeni modellerin tanıtımını bizzat markaların üst düzey yetkilileri yapacak.
Uluslararası test sürüşleri Antalya’da gerçekleştirilen, dünya lansmanı da Autoshow 2012’de yapılacak Peugeot 301 Sedan’ı, iki ay önce göreve gelen Uluslararası Genel Müdürü Maxime Picat ve Uluslararası Ürün Direktörü Xavier Peugeot tanıtacak. Kardeş marka Citroen’in yeni sedan modeli olan ve dünyada ilk kez Türkiye’de satışa sunulan C-Elysee’nin dünya lansmanını ise markanın Genel Müdürü Frederic Banzet yapacak.

Haberin Devamı

Tasarımcısı da gelecek
Autoshow’da gerçekleşecek diğer iki dünya lansmanı içinse, Renault Tasarım Bölümü Başkan Yardımcısı Laurens van den Acker ve EUROMED Başkanı Jean Christophe Kugler geliyor. Renault, Türkiye’de üretilen ve makyajlanan Fluence ile Romanya’da üretimine başlanacak yeni Symbol’ün dünya lansmanları için İstanbul’daki fuarı seçmiş.
Bununla birlikte bazı modellerin Türkiye lansmanlarını da, yine bizzat üst düzey firma yöneticileri gerçekleştirecek. Chevrolet Avrupa’nın Başkanı Susan Docherty, yeni Trax, Cruze SW ve makyajlanan minik Spark’ın tanıtımında İstanbul’da olacak. Yeni Rapid Sedan modelinin Türkiye tanıtımınıysa, Skoda Auto Başkanı Winfried Vahland üslenmiş.
Opel Avrupa Satış, Pazarlama, Satış Sonrasından Sorumlu Başkan Yardımcısı Alfred Rieck ile Opel Avrupa Satış Direktörü Andy Dunston da, İstanbul Autoshow’un açılışında bulunacak.

Haberin Devamı

Marka felsefesini anlatacak
Fuarda ilk kez sergilenecek Aston Martin Vanquish ise, markanın Orta Doğu ve Kuzey Afrika Genel Müdürü Neil Slade’in yapacağı sunumla tanıtılacak.
BMW’nin standında yer alacak ve 2014’te tüm dünyayla aynı zamanda Türkiye’de de satışa sunulacak i8 konseptinin tanıtımıysa, Alman üreticinin yeni çevreci markası BMW “i”nin Proje Başkanı Ulrich Kranz tarafından gerçekleştirilecek. Kranz, bununla birlikte BMW “i” markasının hayata gelişi ve bu yeni alt markanın felsefesiyle ilgili kısa bir konuşma yapacak.
Volvo Car Group Satış Operasyonları Başkan Yardımcısı Alain Visser de, yeni V40 ve kardeşlerini tanıtmak için İstanbul’a geliyor.

Bir yanda Irina Shayk, diğer yanda Elmander

Bu yılki fuarda iki ünlü de tanıtımlarda yer alacak. Bunların ilki, geleceği daha önce de duyurulan ve bu tanıtım için 100 bin dolar aldığı söylenen ünlü manken Irina Shayk olacak. Kia standında 1 ve 2 Kasım günlerinde bulunacak Shayk, yeni Kia Pro cee’d ve makyajlanan Sorento’yu tanıtacak. İki yol önceki Autoshow’da Volvo standına konuk olan Ajda Pekkan, bu yıl yerini İsveçli futbolcu Elmander’e bırakmış. İsveçli Elmander de, İsveçli marka Volvo’nun tanıtımlarında yer alacak.