Ekonomi MARKANIN YILDIZLARI TOM ve JERRY

MARKANIN YILDIZLARI TOM ve JERRY

22.11.2009 - 00:07 | Son Güncellenme:

Tasarım dehası İngiliz Tom Dixon ve cesaret kraliçesi ABD’li güzel Jerry Hall, 17-18 Aralık’ta İstanbul’da düzenlenecek olan Marka 2009’da başarı hikâyelerini anlatacak

MARKANIN YILDIZLARI TOM ve JERRY

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Marka 2009 Konferansı’na iki sürpriz isim geliyor. Devrimci ve çevreci özellikleriyle dikkat çeken İngiliz mobilya tasarımcısı Tom Dixon ile Channel Çanta’nın yeni reklam yüzü Jerry Hall, İstanbul’da hikâyelerini anlatacaklar.
Her iki isim de 18 Aralık’ta konferansa katılanlarla bir araya gelecek. Jerry Hall’un B. J Cunningham’ın moderatörlüğünde spontone, yani süpriz bir konuşmayla izleyici karşısına geçerek hikâyesini anlatacak. Tom Dixon’sa çalışmalarını tanıtacağı zengin bir sunum yapacak. Dixon’nın yanında tasarımlarını getirip getirmeyeceği henüz netlik kazanmasa da onu sevenler kendisinden sürpriz bekliyor. “Yanlışlıkla tasarım dünyasına düştüm” diyen Dixon, hâlâ tasarımcı olarak yer bulmak istediğini söyleyecek kadar da mütevazı. Herkes onun bir sonra atacağı adımı merakla beklerken o ise, “Binalardan motosikletlere, kitaplardan su arındırma sistemine kadar pek çok şey tasarlayacağım” diyor.

Haberin Devamı

MARKANIN YILDIZLARI TOM ve JERRY

5 euro’ya halk için tasarım
Çevreci ve demokrat olarak nitelendirilen Dixon tasarımın sadece zenginler için olmadığı, halk için de yapılması gerektiği görüşünde. 52 ülkede faaliyet gösteren Dixon düzenlediği etkinliklerle de uzun süre konuşuluyor. Tasarımlarını
5 euro’dan sokaklarda satması, aliminyumdan tasarladığı çantaları bedava dağıtması bunlara birkaç örnek. Tasarımlarında geri döşümlü ürünler kullanan Dixon çevreci şirket Artek’i de satın aldı.

MARKANIN YILDIZLARI TOM ve JERRY

Hem yardım meleği, hem ilham perisi
1.83 boy, 146 IQ’ya sahip olan ve sınır tanımayan cesaretiyle dillere destan 52 yaşındaki güzel Hall, son olarak Chanel için verdiği cesur pozlarla adından söz ettirdi. Oyuncu, marka yüzü, anne, hayırsever gibi pekçok şapkaya sahip Hall Mick Jagger’la evlenirken giydiği gelinliği ve 429 parçadan oluşan özel giysilerini 1000 doların altında fiyatlarla açık artırmaya çıkardı. Kazancı evsizler için kurulan Emmaus Vakfı’na bağışladı. Hall, Rolling Stones’un Miss You ve Bryan Ferry’nin Kiss and Tell şarkılarına ilham kaynağı da oldu.

Haberin Devamı

Fetişe seviye atlatan ‘büyücü’
Moda dünyası tarafından ‘fetişe yeni bir anlam katan kırmızı tabanlı yüksek topuklu ayakkabıların büyücüsü’ olarak tanınan Christian Louboutin de konferansa katılacak bir diğer isim. Louboutin son yılların en yaratıcı ve en çok sansasyon yaratan projesi “Fetish” için 5 çift özel ayakkabı tasarlamıştı.
Ayakkabılar David Lynch’in kareleriyle fotoğraflanmıştı. Modacılar, ayakkabılar ve çekilen fotoğraflar için “fetiş anlayışında bir seviye atlandı” yorumları yapmıştı. Konferansa ayrıca Rolling Stones, HBO gibi isimlerle çalışan grafiker Stefan Sagmeister, Fortune 500’de yer alan pek çok ismin rehberi stratejist Martin Roll, dijital pazarlamanın yaramaz çocuğu Ze Frank ve tüketici davranışlarının Nostradamus’u Jonathan Banks da geliyor.