Ekonomi Merkez Bankası eleman alacak

Merkez Bankası eleman alacak

21.08.2011 - 13:11 | Son Güncellenme:

.

Merkez Bankası eleman alacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bilgisayar uzman yardımcısı, denetçi yardımcısı, bilişim teknolojileri denetçi yardımcısı, araştırmacı, koruma ve güvenlik görevlisi alacak.Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Genel Müdürlüğü de müfettiş yardımcısı alacak.

Merkez Bankası, İdare Merkezi Bilişim Teknolojileri Genel Müdürlüğünde sözleşmeli olarak çalıştırılmak üzere sınavla bilgisayar uzman yardımcısı alacak. Sınava, Türkiye'de en az 4 yıllık eğitim veren veya yurt dışındaki, denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yüksek öğretim kurumlarının bilgisayar mühendisliği programlarından mezun olmak veya lisans öğrenimlerine bakılmaksızın bilgisayar mühendisliği programlarında lisansüstü eğitim almış, 30 büyük olmayan kişiler katılabilecek.

Adaylarda ayrıca, 2010 veya 2011 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan 85 ve üzeri KPSSP1 puanı almış olmak veya son başvuru tarihi itibariyle son iki yılda yapılan GRE sınavından 760 ve üstü sayısal puan almış olmak, iyi derece ingilizce bilmek şartları da aranacak.

Sınav Ankara'da 8 Ekim 2011 tarihinde saat 08.30'da yapılacak.

Banka'nın İdare Merkezi Denetim Genel Müdürlüğünde çalıştırılmak üzere alacağı denetçi yardımcısı sınavına, en az 4 yıllık eğitim veren Türkiye'deki veya yurt dışındaki, denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yüksek öğretim kurumlarının; iktisat, işletme, hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bankacılık, finans, iktisat, işletme, muhasebe, uluslararası ticaret, işletme mühendisliği, endüstri mühendisliği bölümlerinde lisans veya yüksek lisans eğitimi almış kişiler katılabilecek.

Bilişim teknolojileri denetçi yardımcısı için ise; bilgisayar mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, kontrol ve sistem mühendisliği, yönetim ve bilişim sistemleri, bölümlerinde yüksek lisans eğitimi almış olma şartı aranacak.

1-2 Ekim 2011 tarihlerinde Ankara'da yapılacak sınavlara, 2010 veya 2011 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan 90 ve üzerinde KPSSP1 puanı almış olma ve 30 yaşından büyük olmayanlar girebilecek.

Merkez Bankası İdare Merkezi Araştırma ve Para Politikası Genel Müdürlüğü'nde çalıştırılmak üzere, sınavla alacağı araştırmacı adaylarında da Türkiye'de en az 4 yıllık eğitim veren veya yurt dışında denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yüksek öğretim kurumlarının; iktisat, ekonometri, maliye, işletme, finans, işletme mühendisliği, endüstri mühendisliği veya istatistik bölümlerinde lisans veya iktisat, ekonometri, maliye, işletme veya finans alanlarında yüksek lisans eğitimi alma şartı istenecek.

İleri düzeyde İngilizce bilmek ve 2010 ve 2011 yıllarında yapılan KPSS'de genel yetenekten en az 56 soruyu doğru olarak cevaplamış olmak veya son başvuru tarihi itibariyle son iki yılda yapılan GRE sınavından 790 ve üstü sayısal puan veya ALES sınavından 90 ve üstü sayısal puan alma şartları da sınava katılabilmek için bulunuyor. Sınav, 24 Eylül 2011 tarihinde Ankara'da 3 bölüm halinde gerçekleştirilecek.

Merkez Bankası teşkilatında sözleşmeli olarak çalıştırılmak üzere sınavla koruma ve güvenlik memuru alınacak. Adaylarda, yüksek öğretim kurumlarının önlisans programlarından mezun olmak (lisans mezunlarının başvuruları kabul edilmeyecek), 2010 yılında yapılan KPSS'den 50 ve üzerinde KPSSSP93 puanı almış olmak, özel güvenlik eğitim sertifikası almış olmak, son başvuru tarihi itibariyle 28 yaşından büyük olmamak, görevin özelliği dolayısıyla 175 santimetre boyunda olmak, beden veya akıl hastalığı veya beden sakatlığı (renk körlüğü dahil) ile engelli olmamak şartları aranacak.

Koruma ve güvenlik memuru sınavı da 10-14 Ekim 2011 tarihleri arasında Banka İdare Merkezinde yapılacak.

Başvurulara ilişkin detaylı bilgi Merkez Bankasının resmi web sitesi “www.tcmb.gov.tr” adresinden alınabilecek.

MKEK 5 MÜFETTİŞ YARDIMCISI ALACAK

Haberin Devamı

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Genel Müdürlüğü sınavla 5 müfettiş yardımcısı alacak.

2010 ve 2011 yıllarında yapılan KPSS (A) grubunda, KPSSP54 puan türünden 75 ve daha üzeri puan alanlar sınav için başvuruda bulunabilecek. Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuran, en yüksek puana sahip ilk 100 kişi sınava katılmaya hak kazanacak.

Sınav 30 Ekim 2011 tarihinde, saat 10.00-12.00, 14.00-16.00 saatleri arasında iki oturum olarak, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde yapılacak.

Yazılı sınavda başarılı olamayanlar sözlü sınava kabul edilmeyecek.

Detaylı bilgi, “www.mkek.gov.tr” internet sayfasında görülebilecek.