Ekonomi ‘Merkez’in işlemleri şeffaf ve açıktır’

‘Merkez’in işlemleri şeffaf ve açıktır’

24.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

‘Merkez’in işlemleri şeffaf ve açıktır’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) döviz piyasasındaki şeffaf ve açık döviz işlemleri üzerinden dezenformasyon ve manipülasyonla meşru olmayan gizli kapaklı uygulamaların yapıldığı algısını oluşturmaya çalışmanın ekonomi biliminin, ahlakın ve edebin ayaklar altına alınması anlamına geldiğini vurguladı.

‘İsim isim belli’

Canikli, yazılı açıklamasında, şunları kaydetti:

“TCMB tarafından satışı yapılan dövizlerin kimlere yapıldığı, isim isim, tarih ve saat olarak bellidir. 2018, 2019 ve 2020 yıllarında ülkemize yönelik yoğun finansal saldırılara rağmen gelen bütün döviz talepleri TCMB tarafından karşılanmış ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin temerrüde düşmesi engellenmiştir. Dünyada bu kadar yoğun döviz talebini sorunsuz bir şekilde karşılayacak ülke sayısı çok fazla değildir. Bu durum Türkiye ekonomisinin güçlü yapısını bir kez daha ortaya çıkarmış, iç ve dış şoklara karşı dayanma gücünün ve performansının bir kez daha test edilmesini sağlamıştır.

TCMB’nin döviz piyasasındaki şeffaf ve açık döviz işlemleri üzerinden dezenformasyon ve manipülasyon yaparak sanki meşru olmayan gizli kapaklı uygulamaların yapıldığı algısını oluşturmaya çalışmak ekonomi biliminin, ahlakın ve edebin ayaklar altına alınması anlamına gelmektedir. ‘Merkez Bankası’nın dövizleri nereye gitti?’ gibi sansasyonel ifadelerle suçlayan ve iftira eden, ülkemizin kurumlarını ve yönetimini itibarsızlaştırmayı hedefleyen söylemler, efendilerinden aldıkları talimatları yerine getiren piyonların davranış tarzını yansıtmaktadır. Ekonomi yönetmeyi bazı uluslararası finans kuruluşlarının şablon ekonomi programlarının otomatik pilotluğu olarak kabul eden ve uygulayan, aklını ve ruhunu üst akla kiraya vermiş ve onların avukatlığını yapan, Türkiye ve Türk milleti ile hiçbir ortak paydası kalmamış müptezellerin hali ise içler acısıdır.”