Ekonomi Meslek lisesine talep artıyor

Meslek lisesine talep artıyor

29.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında 2019’da imzalanan Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamında Bursa’daki 3 okuldan biri olan Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kontenjan doluluk oranlarının önemli artış gösterdiği bildirildi.

Meslek lisesine talep artıyor

EKONOMİ SERVİSİ - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (BTSO) yapılan açıklamaya göre, oda tarafından kente kazandırılan, BTSO 15 Temmuz Şehitleri Prof. Dr. İlhan Varank Mesleki Eğitim Külliyesi’nde yer alan Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde istihdam odaklı okul - sanayi iş birliği modeli sayesinde kontenjanlar doldu. Okulun 2018 yılında 208 olan 9. sınıf öğrenci sayısı 2021 - 2022 eğitim - öğretim yılında yüzde 181 artışla 378’e ulaştı.

Haberin Devamı

‘Meyveleri topluyouz’

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’da meslek liselerine talebin artmasında okul - sanayi iş birliğinin büyük payı olduğunu bildirdi. Burkay, mesleki ve teknik eğitimi güçlendirme adımlarının meyvelerini toplamaya başladıklarını, gelecek yıllarda meslek liselerine talebin daha da artacağına inandığını belirterek, “Toplam 17 okula hamilik yapıyoruz” dedi.