Ekonomi Metrobüse yoğun saat zammı geliyor

Metrobüse yoğun saat zammı geliyor

13.07.2014 - 11:24 | Son Güncellenme:

Aşırı yoğunluğu azaltmak ve yoğunluğu farklı saatlere yaymak amacıyla metrobüste, belirli saatlerde zam tarifesi uygulanacak.

Metrobüse yoğun saat zammı geliyor

Metrobüs hattında yaşanan yoğunluğu azaltmak için farklı ücret modelleri üzerinde çalışılıyor. Yoğunluğun gün içine yayılmasını sağlamak amacıyla özellikle zirve saatlerde ücretin yüksek tutulması planlanıyor.

Haberin Devamı

RAPOR HAZIRLANDI
Mevcut düzenlemeler metrobüs hattı için yeterli değil. Bu yüzden sorunlara farklı çözümler üretmek amacıyla Metrobüs Yönetim Müdürlüğü tarafından, ‘Metrobüs Sisteminde Yol ve Yolcu Güvenliği’ başlıklı bir rapor hazırlandı.

RAPORUN DETAYLARI
Rapordaki bilgilere göre; Zincirlikuyu yolcu bekleme alanı genişletilecek. Tüm istasyonların tam erişilebilir olması sağlanacak. Çift kapılı araçların alınmasıyla acil durumlarda yolcuların yola inmeleri ve Metrobüs araçlarının trafiğe ters akışı önlenerek yol güvenliği artırılmış olacak. Araçların tek tip hale getirilmesiyle istasyonlarda biniş noktaları standardize edilerek emniyetli biniş sağlanacak.
Zirve saatlerdeki yoğunluğun gün içine yayılmasını sağlayacak ücret modelleme sistemi kurularak istasyon ve araç içi yolcu yoğunluğunun azaltılması hedefleniyor. Yenibosna ve darülaceze dönüş rampalarının oluşturulması ile alternatif hatlar devreye alınacak ve yoğun istasyonlardaki yolculuk talebi karşılanacak.