Ekonomi Milli Piyango özelleştirmesinde flaş gelişme

Milli Piyango özelleştirmesinde flaş gelişme

15.04.2015 - 09:18 | Son Güncellenme:

Milli Piyango şans oyunlarını işletmek için lisans sözleşmesini imzalamak üzere 15 Nisan'a kadar ek süre alan Net Holding, sözleşmenin bu tarihte imzalanamayacağını açıkladı. Dolardaki hızlı yükseliş bu kararda etkili oldu. İhale tarihi 15 Temmuz 2014’te dolar kuru 2.12 liraydı. TL karşılığı KDV dahil 6.9 milyar yapıyordu. Oysa şimdi 8.7 milyar TL oldu. Öte yandan Maliye Bakanı Şimşek'ten kritik bir açıklama geldi. Şimşek, Milli Piyango ihalesinde süre uzatımının söz konusu olmayacağını, ihalede ikinci olanla sürecin başlayacağını söyledi.

Milli Piyango özelleştirmesinde flaş gelişme

Net Holding, şans oyunlarını işletmek için lisans sözleşmesinin bugün imzalanamayacağını duyurdu.

Net Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yolladığı açıklamada, "Bilindiği üzere, 10 Mart tarihinde kamuoyu ile paylaşılan özel durum açıklamamızda belirtildiği gibi, Şans Oyunlarının Lisans Verilmesi Suretiyle Özelleştirilmesi İhalesi kapsamında Lisans Sözleşmesini imzalamak üzere tarafımıza verilen sürenin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 15 Nisan tarihine kadar uzatılması uygun görülmüştür. İlgili Lisans Sözleşmesi'nin 15 Nisan tarihinde imzalanamayacağı anlaşılmaktadır. Sözleşmenin imzalanacağı yeni tarihin tarafımıza bildirilmesine istinaden yatırımcılarımızla ivedilikle paylaşılacağını kamuoyuna arz ederiz" denildi.

Şimşek: İhalede ikinci olanla süreç başlayacak

Haberin Devamı

Öte yandan Maliye Bakanı Şimşek, Milli Piyango ihalesinde süre uzatımının söz konusu olmayacağını, ihalede ikinci olanla sürecin başlayacağını söyledi.

Şimşek, "Makro Ekonomik Gelişmeler ve 2015 Yılı Ocak-Mart Dönemi Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri" konulu basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şans oyunları özelleştirme ihalesinde lisans sözleşmesi imzalamak için verilen sürenin bugün dolacağı belirtilerek, ihalede bir süre uzatımı olup olmayacağının sorulması üzerine Şimşek, "Milli Piyango'da süre uzatımı daha önce yaptık. Dolayısıyla muhtemelen bir süre uzatımı söz konusu olmayacak. İhalede muhtemelen ikinci olanla süreç başlayacak. Olayı bu çerçevede değerlendirmek lazım" diye konuştu.

Haberin Devamı

İHALEDE ÇORUMLU KUYUMCU SÜRPRİZİ

Temmuz 2014'te yapılan Milli Piyango şans oyunlarının 10 yıl süreyle işletme hakkı ihalesini Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu kazanmıştı.

Geçen yılki ihalede ikinci olan ERG-Ahlatcı Ortak Girişim Grubu ise, Çorumlu Ahlatcı Kuyumculuk ve Ankara merkezli ERH İnşaat'tan oluşuyor. İhale 2 milyar 755 milyon dolarla sonlanmış ikinci grubun teklifi de bu rakamın 5 milyon dolar altında kalmıştı.

O dönemde ihalede ikinci olan bu grup kamuoyunda 'Çorumlu Kuyumcu' olarak anılmıştı. İhaleye ayrıca Turkish Lottery Holding B.V. de teklif vermişti.