Ekonomi Moody's'ten Yunanistan'a şok!

Moody's'ten Yunanistan'a şok!

22.12.2009 - 10:10 | Son Güncellenme:

.

Moodysten Yunanistana şok

Moody's, beklenen açıklamayı yaptı. Şirket Yunanistan'ın kredi notunu A1'den A2'ye indirdi.

Haberin Devamı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluş Moody's, Yunanistan'ın tahvil notunu A1'den A2'ye indirdi. Kuruluş, ülkenin notlarını 29 Ekim 2009'da olası bir indirim için negatif izleme almıştı. Notların görünümü de negatif olarak belirlendi.

Kuruluşun açıklamasında kararın ülkenin tahvil tavan notu ile banka tahvil notunu ise etkilemedi. Bu notlar Euro Bölgesi'nin geri kalanının olduğu gibi Aaa olarak kaldı.

Moodys'in değerlendirmesinde ülkenin uzun vadeli kredi gücünün önemli oranda erime gösterdiği ifade edilirken, ülkenin yakın vadede likidite ya da refinansman sorunu yaşamasının 'yüksek düzeyde ihtimal dışı' görüldüğü vurgulandı.

Raporda, ülkenin sorunlarının uzun vadeli olduğunun altı çizilirken bu sorunların tek başına büyüme yoluyla çözülmesinin mümkün görünmediği aktarıldı. Öte yandan, Yunanistan'ın yaşamakta olduğu sorunların Euro Bölgesi için 'hayati' bir test olmayacağı vurgulandı.

Şirket, ayrıca negatif görünümün hükümetin düzenlemelerinin nüfus tarafından kabul edilmemesi ve uygulama risklerini yansıttığını kaydetti.