Ekonomi Muhasebeciler Haftası kutlandı

Muhasebeciler Haftası kutlandı

11.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Muhasebe Haftası nedeniyle mali müşavirler İstanbul Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda bir araya geldi.

Muhasebeciler Haftası kutlandı

İSMMMO Başkanı Yücel Akdemir, meslek yasasının 30. yılına ve son günlerde yaşanan mali müşavir ölümlerine vurgu yaparken, ülke ekonomisinde yüklendikleri görev ve sorumluluklarla birlikte mesleğin geleceğine ilişkin görüşlerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Ekonomiye katkı

Akdemir, 30 yıldır Türkiye ekonomisine verdikleri katkılarla değer üreten bir iş kolu yarattıklarını, çözüm üreten, farkındalık yaratan meslek mücadelesi sergilediklerini dile getirdi.

Mesleğin 30. yılına girdiğini ve gururlu olduklarını ifade eden Akdemir, “Katiplik konumundan alıp mesleğimizi dünya standartlarına getirdiğimiz için gururluyuz. Sadece defter tutan ve beyanname muhasebeciliği yapan meslektaşlarımızı geliştirip denetim yapan, mali tablo düzenleyen, sistem kuran meslektaşlar haline getirdik.Ayrıca ülke ekonomisine yön veren, kayıt dışı ile mücadele eden, kamuya ve iş dünyasına yol gösteren politikalar üreten bir meslek grubu yarattığımız için gururluyuz” dedi.