Ekonomi Muhasebeciler Haftası törenlerle kutlandı

Muhasebeciler Haftası törenlerle kutlandı

05.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Muhasebe Haftası doalyısıyla mali müşavirler İstanbul Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda bir araya geldi. İstanbul Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Başkanı Yücel Akdemir yaptığı açıklamada, ülke ekonomisinde yüklendikleri görev ve sorumluluklarla birlikte mesleğin geleceğine ve pandemi sürecine ilişkin görüşlerini dile getirdi.

Muhasebeciler Haftası törenlerle kutlandı

Akdemir, muhasebe mesleğinin diğer iş alanlarına göre süreçteki gelişmelerden en çok etkilenen meslek gurubu konumuna geldiğini vurgulayarak sağlık çalışanlarından sonra stres altında en fazla iş yoğunluğu olan mesleğin mali müşavirlik mesleği olduğu hatırlattı.

Haberin Devamı

Pandemide sorunların daha da derinleştiğini ifade eden Akdemir, “İşletmelerin yaşadıkları sıkıntılar mali müşavirlerin çok çalışmalarına rağmen tahsilat yapamamalarına neden oldu. Mükelleflerin mali müşavirlik ödemelerini olabildiğince erteledikleri ve asgari düzeyde tuttuklarını gördük. Ekonomiyi ilgilendiren bütün alanlarda verilen mücadelenin görünmeyen kahramanları mali müşavirler olmuştur” diye konuştu.