Ekonomi Nestle Türkiye’ye yeni CEO atadı

Nestle Türkiye’ye yeni CEO atadı

02.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Nestle bünyesinde 22 yıldır çeşitli üst düzey pozisyonlarda görev yapan Yasser Abdul Malak, Nestle Türkiye’nin yeni genel müdürü olarak atandı.

Nestle Türkiye’ye yeni CEO atadı

Nestle Türkiye Genel Müdürlüğü görevini iki yıldır başarıyla yürüten ve Mart 2021 itibarıyla emekliye ayrılan Ansgar Bornemann, koltuğunu Malak’a devretti. 1 Nisan 2021 itibarıyla yeni görevine başlayan Malak, Nestle’nin İsviçre’deki merkezinde, ‘Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Sütlü İçecekler İş Birimi Liderliği’ni yürütüyordu. Küresel bakış açısı ve yönetim uzmanlığı ile görevi süresince önemli başarılara imza atan Malak, bundan böyle Nestle Türkiye’nin yönetiminden sorumlu olacak.

Lübnan doğumlu olan 45 yaşındaki Yasser Abdul Malak, Beyrut Lübnan Amerikan Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden lisans derecesine sahip. Kariyerine 1997 yılında Publi - Graphics Reklamcılık Grubu’nda başlayan ve yöneticilik görevlerinde bulunan Malak, Suudi Arabistan Ticari Pazarlama Müdürü olarak 1999 yılında Nestle bünyesine katıldı. Ardından Birleşik Arap Emirlikleri, İsviçre ve Güney Afrika’da çeşitli ticari pozisyonlarda bulundu. 2012 yılında İran’da Nestle Ülke Yöneticisi pozisyonunu devraldı; 2015 yılında Mısır’da Doğu Afrika Bölgesi Genel Müdür ve CEO’luk görevini üstlendi. 2018 yılında İsviçre’de, Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Sütlü İçecekler İş Birimi Lideri olarak görevlendirildi.