Ekonomi Netflix Türkiye’de yayında

Netflix Türkiye’de yayında

08.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de yayıncılık hayatını sarsacak bir haber, CES 2016’dan geldi.

Netflix Türkiye’de yayında

İnternet üzerinden film ve dizi izleme hizmeti veren internet televizyon ağı Netflix, Türkiye’de de faaliyet göstermeye başlayacağını açıkladı. ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı’nda açıklama yapan şirketin CEO’su Reed Hastings, açılacakları 130 ülke arasında Türkiye’nin de bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Hastings, bugün yeni bir küresel internet TV ağının doğuşuna tanıklık edildiğini belirterek, yeni genişleme politikaları sonrasında Singapur’dan St. Petersburg’a kadar bütün izleyicilere hitap edeceklerini söyledi. Hastings, “Artık bu ülkelerdeki insanlar istedikleri TV şovu, film ve dizileri anında izleyebilecek. Artık beklemeleri gerekmeyecek. İnternetin yardımıyla biz gücü tüketicilerin eline veriyoruz. Neyi, ne zaman, nerede, hangi cihazda izleyeceklerine kendileri karar verecek” dedi.


Türkçe dublaj yok

Netflix üzerinden tüm dünyada izlenme rekorları kıran dizi, TV programları ve filmler artık Türkiye’den de eş zamanlı izlenebilecek. Online servis üzerinde yüzlerce, dizi, TV ve film var. 60 ülkede faaliyet gösteren Netflix, İngilizce’nin yanı sıra Korece, Çince ve Arapça’yı da sistemine ekledi. Böylece altyazı ve dublaj özelliklerini 21 dile çıkardı. Ancak platformda henüz Türkçe seçeneği yok. İlk etapta dizi ve filmlerde Türkçe dublaj ve altyazı sunulamayacak. Türkçe desteğinin ne zaman geleceği henüz bilinmiyor. Ancak Hastings, konuşmasında gün geçtikçe daha fazla dili sistemlerine ekleyeceklerini belirtti.

Haberin Devamı

Online platformun Türkiye’deki üyelik fiyatı da açıklandı. Bir aylık ücretsiz deneme süreci bulunuyor. Netflix Türkiye abonelik ücreti 8 euro yaklaşık 27 TL olarak belirlendi. Ultra HD hizmet sunan premium üyeliğin aylık ücreti ise 40.99 TL olacak. Netflix Türkiye üzerinden Amerika kanallarında yayınlanan diziler dışında orjinal Netflix dizileri de dünya ile aynı anda Türkiye’den izlenebilecek.


Ünlü dizi ve filmler

Üyeler, Netflix üzerinden aralarında Marvel’s Daredevil, Marvel’s Jessica Jones, Narcos, Sense8, Grace ve Frankie, House of Cards, Marco Polo’nun bulunduğunu dizileri, lisanslı TV şovlarını ve filmleri izleyebilecek. Firma, 2016 yılında 31 yeni ve devam şeklinde yeni seriyi, onlarca orijinal filmi ve belgeseli, komedi ve çocuk programını yayına almayı planlıyor. Bunların hepsi 190 ülkedeki izleyiciye aynı anda ulaşacak.

Nasıl üye olunur?

- Netflix, bilgisayar, tablet, akıllı telefon, akıllı TV ve oyun konsollarında internet bağlantısı olan herhangi bir cihazdan izlenebiliyor. Sahip olunan bant genişliğine göre otomatik olarak en uygun yayın kalitesini sunuyor.
- Pek çok dizi, film Dolby Digital Plus 5.1 ses sistemiyle HD kalitede izlenebiliyor. Bazıları da 4K formatına uygun. Beş üye profiline kadar kullanım hakkı sunuyor.
- Sisteme girmek için Netflix.com’a girerek formu doldurmanız ve kredi kartı bilgilerinizi vermeniz gerekiyor. Sitede de henüz Türkçe dil desteği yok. Sisteme üye olduktan sonra bilgilerinizle istediğiniz cihazdan içeriğe erişeceksiniz.
- Üyeler abonelikten sonra istedikleri kadar saat, istedikleri yerden ve istedikleri zamanda film ve dizilerini izleyebiliyor. Aboneler, yayını bekletme, durdurma gibi özellikleri de kullanabiliyor. Ayrıca reklam izleme zorunluluğu da yok.
Netflix Türkiye’de yayında
Bu robot komutlara uyuyor
Bildiğiniz Segway’leri unutun. Bu mobil cihaz daha akıllı, küçük ve evet daha sevimli. Segway, Intel ve Xioami işbirliğiyle Ninebot adlı bir robot geliştirdi. Tabii ki bu robot Segway’in dengeleme teknolojisine sahip. Normal Segway cihazlarından daha küçük bir formu var. Ayakta duran bir insan şeklinde. Gülüp, göz kırpabiliyor. Robota iki mafsallı kol da eklenmiş. Başka donanımlar da eklemek mümkün. Ninebot aynı zamanda programlanabilir Android kalbe sahip olan ilk robot.
12 kg ağırlığındaki robot, tam bağımsız hareket edebiliyor. Intel’in Real Sense VR300 kamerasıyla gece görüşüne de sahip. Robot sesli komutları da anlıyor ve kendi robotik sesiyle yanıt veriyor. Eğer sizi takip etmenisini isterseniz peşinizden geliyor.
Diş fırçalamaya eğlence kattı
Kolibree Kids’nın geliştirdiği akıllı diş fırçasıyla dişinizi fırçalarken oyun oynayabiliyorsunuz. Bluetooth’la mobil bir cihaza bağlanabilen diş fırçası çocuklar için fırçalamayı daha eğlenceli hale getirmeyi hedefliyor. Firmanın 3D sensör özelliğine sahip diş fırçaları çocuklara oyun, yetişkinlere de spor programları sunuyor. Kolibree’yle aynı zamanda çocuğunuzun dişlerini nasıl ve ne kadar süre fırçaladığı görebiliyorsunuz.
Fırça çok hafif ve küçük bir başlığı var. En küçük ağızlarda bile kullanılabilecek şekilde tasarlandı. İçindeki üç sensörle fırçalamanın süresini, yönünü, dişin içi kadar dışının da temizlenip temizlenmediğini kontrol edebiliyorsunuz. Ürünün satış fiyatı 99 dolar olarak açıklandı.