Ekonomi ‘Nitelikli turist’ için çalışıyoruz

‘Nitelikli turist’ için çalışıyoruz

12.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Nitelikli turist’ için çalışıyoruz

2015’ten itibaren düşen turist ve gelirini toparlamaya çalışan Türk turizm sektörü, 2018’de büyük atak yaptı. Yıl boyu rekorlar kıran turizm sektörünün yeni dönem yol haritasında uzak caoğrafyalar ve konaklama dışı harcamaları yüksek olan nitelikli turistler var.

Haberin Devamı

Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen ‘Türkiye Festivali’nin açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, “Türkiye’de bu sene rekor seviyede turist sayısını yakalayacağız. Ancak artık hedefimiz sayıları yakalamak değil, daha nitelikli turiste yöneliyoruz. Her gelen turistin konaklama dışı harcamalarının artması için çalışma içerisindeyiz” dedi.

2019 iyi olacak

Avrupalı turistin Türkiye’de tatil yapma talebinin artarak devam ettiğini belirten Bakan Ersoy, şu andaki uçak planlamaları doğrultusunda, gelecek yılın da çok iyi göründüğünü söyledi.

Türkiye’yi bu yıl ziyaret eden Rus turist sayısında ilk 6 ayda son derece iyi bir artışın yaşandığına işaret eden Ersoy, “Yılın ilk yarısında yüzde 40’lık bir artış var. Bu gidişatın böyle devam etmesini bekliyoruz. Sezon sonuna kadar böyle devam ederse 6 milyon rakamını yakalayacakmışız gibi görünüyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye’ye yönelik turistik ziyaretlerin önemli bir ivme yakaladığının altını çizen Bakan Ersoy, gelecek yıl Türkiye ve Rusya arasında düzenlenecek ‘Karşılıklı Kültür ve Turizm Yılı’na ilişki hazırlıkların sürdüğünü söyledi. Ersoy, “Çok daha etkin aktivitelerle başlayacağız. Ciddi konsantre oluyoruz. 2019’da Türkiye ve Rusya arasındaki iş birliğimizin fazlasıyla artacağını düşünüyorum” diye konuştu.

‘Vergi ödemiyor’

Booking.com’a ilişkin sürecin çözümü için ise şirketin atması gereken adımlar olduğunu anlatan Bakan Mehmet Ersoy, “Sorunun temelinde Booking.com’un kendisi yatıyor çünkü kendisi ısrarla ‘Ben Türkiye’de vergi ödemeyeceğim’ diyor. Booking.com’un bakış açısını değiştirmesi gerekiyor” dedi.