Ekonomi Ofis mobilyası yazlığa gitti

Ofis mobilyası yazlığa gitti

04.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Evden çalışmanın yaygınlaşmasıyla ofis mobilyaları artık evler için alınmaya başlandı. Ofis mobilyası talebinde İstanbul başı çekerken, Bodrum ve Çeşme gibi yazlık beldelerde de talep patlaması yaşanıyor.

Ofis mobilyası  yazlığa gitti

Nurus Yönetim Kurulu Başkanı Güran Gökyay, pandemi sonrasında binlerce çalışanın evden çalışmaya yönlendirildiğini anımsatarak, “Bu firmalardan bazıları bizimle irtibata geçerek, evlerinden çalışmaya başlayan personelleri için binlerce çalışma masası, çalışma koltuğu ve benzeri donanım siparişi verdi. İnsanlar, Bodrum ve Çeşme başta olmak üzere yazlık bölgelerden de yana yakıla ofis mobilyası siparişi veriyor. Pandemide ev tipi ofis mobilyasında yüzde 20, ihracatta yüzde 50 artış yakaladık” dedi.

Esnek çalışma arttı

Gökyay, pandemi sürecinde birçok çalışanın yazlık evlerine de geçtiğini aktararak, şunları söyledi:

“Rahat ve insan yoğunluğunun daha az olduğu bu yerlerden işlerini yürütmeyi tercih ettiler. Bu ev tipi ofis mobilyalarında talep yoğunluğunun farklı bölgelere de dağılmasına yol açtı. Bodrum ve Çeşme başta olmak üzere yazlık bölgelerden yoğun bir şekilde ofis mobilyası siparişi alıyoruz. Yazlık bölgelerdeki ev tipi ofis mobilya ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz.”

Gökyay, evde çalışmanın ergonomik mobilyalarla desteklenmesi gerektiğini de vurguladı.

Yazarlar