Ekonomi Önce SUV sonra ‘binek’ gelecek

Önce SUV sonra ‘binek’ gelecek

19.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kibar Holding CEO’su Tamer Saka, Hyundai Assan’da önümüzdeki dönemde önce SUV, ardından da hatchback olmak üzere yeni model yatırımına hazır olduklarını söyledi.

Önce SUV sonra ‘binek’ gelecek

Güney Koreli Hyundai’nin yanı sıra Posco ve Daewoo gibi uluslararası ortaklıkları olan Kibar Holding’in CEO’su Saka, Reuters’a verdiği demeçte, otomotiv sektöründe yeni bir modelin üretimi için karar aşamasında olduklarını ve bunun çok büyük ihtimalle arazi aracı (SUV) olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Kapasite 300 bini bulacak

Saka, i10 ve i20 modellerini üreten fabrikada yeni modelin üretime alınıp alınmayacağı sorusuna, “Alternatifler var. Yüzde 90’ın üzerinde SUV olacağını söyleyebilirim. Ama zamanlama daha kesin değil” yanıtını verdi.

Kapasite artışı yatırımı planladıklarını kaydeden Saka, kapasitenin 245 bin adetten 300 bine yükseleceğini; fabrikanın ağırlıklı Avrupa pazarına üretim yapmayı sürdüreceğini söyledi.

Saka, sonraki yatırım planlarıyla ilgili olarak da, “Hyundai i10 modelimizi 2020’de yeniliyoruz. Daha sonra muhtemelen 5 kapılı hatchback üretimine başlayacağız” dedi.

Hyundai Assan fabrikası için Hindistan’da üretilen “Creta” ile Kore’de üretilen “Kona” modellerinden birinin düşünüldüğü belirtiliyordu.

Haberin Devamı

Kibar Holding’in, otomotiv tedarik sektöründeki şirketi Assan Hanil ile de büyüme planları olduğunu kaydeden Saka, “Türkiye’de üretim yapan büyük bir otomotiv üreticisiyle anlaştık. Onlara fabrikalarının yanında yeni bir tesis kuracağız. Proje 2019 yılında başlayacak. Onlara üretim yapacak bir tesis olacak” dedi.

‘Satın alma yapabiliriz’

Kibar Holding’in CEO’su Saka, Avrupalı üretici şirketlere satışlarını artıracak bir yurtdışı yatırım da yapabileceklerini ifade ederek, “Assan Hanil olarak yurtdışında da yatırım imkanlarına bakıyoruz. Önümüzdeki dönemde Avrupalı OEM’lere de iş yapma kabiliyetini geliştirecek şekilde bir satın alma yapabiliriz” dedi.