Ekonomi Orman köylülerine 14,5 milyar lira ilave gelir

Orman köylülerine 14,5 milyar lira ilave gelir

27.10.2017 - 11:40 | Son Güncellenme:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman köylülerine son 15 yılda 14,5 milyar lira ilave gelir sağlandığını bildirdi.

Orman köylülerine 14,5 milyar lira ilave gelir

Bakan Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 10'unun orman içi ya da orman bitişiğindeki köylerde yaşadığını belirtti.

Haberin Devamı

Bakanlığın devlet ormancılığından millet ormancılığına geçerek ORKÖY kredi desteği, işletme-pazarlama ve silvikültür faaliyetleriyle orman köylülerine sahip çıktığını vurgulayan Eroğlu, "Orman köylülerine, süt koyunculuğu, süt sığırcılığı, besi sığırcılığı, arıcılık, seracılık, güneş enerjisi gibi alanlarda yüzde 20'si hibe geri kalan kısmı da faizsiz olmak üzere kredi desteğinde bulunduk." dedi.

Endüstriyel orman üretiminde, ağaç kesimi nakliyesi gibi işlerde de orman köylülerinin işçi olarak çalışmasına imkan tanıyarak ek gelir elde etmelerinin sağlandığını belirten Eroğlu, şöyle konuştu:

"Yine ağaçlandırma faaliyetlerinin yanı sıra silvikültür diye adlandırılan ormanlardaki bakım ve gençleştirme faaliyetlerinde de orman köylülerini çalıştırdık. Bu çalışmalar kapsamında da son 15 yılda orman köylülerimize 14,5 milyar lira tutarında ilave gelir sağladık."

Haberin Devamı

"ORMAN KÖYLÜLERİMİZİN HAYAT STANDARDINI YÜKSELTİYORUZ"

Bakanlık olarak orman köylülerini her zaman düşündüklerini vurgulayan Eroğlu, onların kalkınmalarını desteklemek amacıyla birçok proje geliştirdiklerini anlattı.

Bölgelere göre süt ve besi sığırcılığı, gelir getirici tür ağaçlandırması gibi birçok alanda hibe ve destek verdiklerini ifade eden Bakan Eroğlu, "Ayrıca dikim ve üretim çalışmalarında onlardan faydalanıyor ve iş imkanı oluşturuyoruz." dedi.

Bu desteklerin bundan sonra da süreceğini kaydeden Eroğlu, "Orman köylülerimizin hayat standartlarını bu tip uygulamalarla yükseltiyoruz ve ormanlar üzerindeki insan baskısını da böylece azaltıyoruz." ifadesini kullandı.