Ekonomi ‘Otistiklerle iş yaparım’ dedi MIT’nin iş planı ödülünü aldı

‘Otistiklerle iş yaparım’ dedi MIT’nin iş planı ödülünü aldı

26.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin önde gelen üniversitelerinden Massachusetts Institute of Technology (MIT) öncülüğünde, Toyota’nın katkılarıyla düzenlenen MIT Enterprise Forum Turkey’nin “İş Planı Yarışması” sonuçlandı

‘Otistiklerle iş yaparım’ dedi MIT’nin iş planı ödülünü aldı

Yarışmada 50 bin dolar değerinde birincilik ödülünü Uzmanlar Danışmanlık aldı. İkinci “Gezdir Beni Turizm”, üçüncü “Mobil 360” grubu oldu. Türkiye’de ilk kez bu yıl düzenlenen ve 3.202 projeyle rekor sayıda başvuru yapıldı.
Uzmanlar Danışmanlık’ın projesi ise otistiklere çeşitli eğitimler verdikten sonra Türkiye ve diğer ülkelerdeki yazılım üreten ve satan şirketlere uzman test ve kalite hizmeti sunmak.
Toyota Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi Ali Haydar Bozkurt da böyle bir konuda sponsor olma şansını verdiği için MIT’ye teşekkür ederek, bu programın devamında da yer alacaklarını belirtti. Ödül törenine, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, yarışmanın jürisinde yer alan Doğan Holding ve Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, MIT EF Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Gülsün Bozkurt Kiper, Demirören Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Demirören, Koton Başkan Yardımcısı Gülden Yılmaz da katıldı. Yeni yarışma için başvurular Eylül 2011’de başlayacak.