Ekonomi Özak Göktürk’te projeleri üçleyecek

Özak Göktürk’te projeleri üçleyecek

25.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Göktürk’teki ilk projede konutları teslim eden Özak GYO, ikinci projesinde de satışları başlattı. Şirket, bölgedeki üçüncü projesinin hazırlıklarına da başlayacak.

Özak Göktürk’te projeleri üçleyecek

 

DUYGU ERDOĞAN - Özak GYO, İstanbul Göktürk’teki ilk projesinde konut teslimlerini tamamlama aşamasına getirirken, bölgedeki ikinci projesinin satışını da başlattı. Özak Göktürk-2 projesi, 10 bin 500 metrekare alan üzerinde 67 konuttan oluşuyor. Şirket, iki projenin yakınındaki üçüncü arazisinde de konut geliştirmeyi planlıyor. Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, ilk projeden 700 milyon lira hasılat elde ettiklerini, Özak Göktürk-2'den ise 900 milyon-1 milyar lira seviyesinde hasılat beklediklerini ifade etti.

Haberin Devamı

‘Ormanı odak aldık’

Projede bir taraftan izole bir yapıda, diğer yandan sosyal bir çevrede yaşama imkanı oluşturduklarını anlatan Akbalık, şunları söyledi:

“Özak Göktürk 2’deki önceliğimiz, özlediğimiz huzurlu, keyifli, güvenli, insanın ruhunu besleyen mahalle atmosferini yeniden canlandırmak olacak. Bu nedenle sadece kârlılığa değil, burada sakinlerimize sunacağımız değerlere odaklandık. Özak Göktürk-1’deki gibi referansla satış yapacağız. Yeni projemizde ormanı odağımıza aldık. Tüm daireleri peyzajla iç içe entegre ederek, adeta ormanı evin içine taşıdık.”

2023’te teslim edilecek

2023’te projeyi teslim etmeyi hedeflediklerini kaydeden Akbalık, projede metrekare satış fiyatının ortalama 50 bin liradan başladığını belirterek, ilk projedeki fiyatların ise 22 bin lira seviyesinde olduğunu hatırlattı. Akbalık, “Göktürk'te üçüncü projemiz olacak. Bodrum'da bir otel projesi planlıyoruz. İstanbul’un en merkezi lokasyonlarından biri olan Balmumcu’da 8 dönüm arsamız var. Bu projeyi de geliştirme kararı aldık. Butik bir proje olacak” dedi.

Haberin Devamı

‘Maliyet arttı, iştahımız azaldı’

Konut yapımı üzerinde maliyet baskısının çok büyük hale geldiğini kaydeden Akbalık, malzeme fiyatlarında bir yılda 1’e 5 oranda artış olduğunu vurguladı. Akbalık, “Maliyetler yönetilemiyor. Aldığımız çimento, seramik, demir fiyatı 5 kat arttı. Maliyetlerimiz bu denli artarken konuta bunu yansıtamıyoruz. Çünkü rekabet var. Fiyat baskısı üretim yapmamızı engelliyor. Büyük proje yapma isteğimiz azaldı. Bölgesine göre daha butik projeler geliştiriyoruz. Şu anki maliyetlerle karşılaştırıldığında konutların fiyatı yüksek değil, döviz cinsinden artış yok gibi” diye konuştu.