Ekonomi Siyaset dünyasından Özdemir Bayraktar için taziye mesajları

Siyaset dünyasından Özdemir Bayraktar için taziye mesajları

18.10.2021 - 13:56 | Son Güncellenme:

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar hayatını kaybetti. 72 yaşında vefat eden Bayraktar'ın yarın Fatih Camii'nde öğle namazı düzenlenecek cenaze töreni sonrası İstanbul'da toprağa verileceği öğrenildi. Özdemir Bayraktar'ın vefatının ardından siyaset dünyasından peş peşe taziye mesajları geldi.

Siyaset dünyasından Özdemir Bayraktar için taziye mesajları

BAYKAR'dan yapılan açıklamada, "Milli Teknoloji Hamlesi idealinin ve Milli SİHA'larımızın öncü ismi, Yönetim Kurulu Başkanımız ve yol göstericimiz Özdemir Bayraktar, Hakk'a yürüdü..." denildi.

Haberin Devamı

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar'ın vefatının ardından siyasi isimler taziye mesajları paylaştı.

FAHRETTİN ALTUN

İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Milli bilincin inşası için azim ve gayretle çalışan kıymetli büyüğümüz Özdemir Bayraktar’ın vefat haberi hepimizi derinden üzdü. Merhuma Allah’tan rahmet, başta Haluk Bayraktar ve Selçuk Bayraktar kardeşlerim olmak üzere ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Başımız sağolsun." dedi.

BİNALİ YILDIRIM

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "Baykar'ın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar'ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekânı Cennet olsun" dedi.

Haberin Devamı

MEHMET MUŞ

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, hayatını kaybeden Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar için taziye mesajı yayımladı.

Muş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yerli savunma sanayimize büyük katkılar sunmuş kıymetli büyüğümüz Baykar Savunma Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar'ın vefatını derin üzüntüyle öğrendik. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." ifadesini kullandı.

FAHRETTİN KOCA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Türkiye büyük bir değerini kaybetti. Milleti için eşsiz hayalleri olan ve bunların birçoğunu gerçekleştirme bahtiyarlığına eren sanayici, girişimci Özdemir Bayraktar ağabeyimiz Hakk’ın rahmetine yürüdü. Hayatın, zorluklara bir meydan okumaydı. Mekânın Cennet olsun Özdemir ağabey!" dedi.

FUAT OKTAY

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Milli teknoloji hamlelerimizin bugünkü seviyeye ulaşmasında önemli katkısı bulunan BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar'ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Ülkemize kattığı değer her zaman hatırlanacaktır. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum." dedi.

ADİL KARAİSMAİLOĞLU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, hayatını kaybeden Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar için taziye mesajı yayımladı.

Haberin Devamı

Karaismailoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Mücadelesi, gayreti ve memleket sevdasıyla bu ülkenin her bir ferdine ilham olmuş, tam bağımsızlık adına ömrünü vakfetmiş büyüğümüz Özdemir Bayraktar'ın vefatı hepimizi derinden üzdü. Merhuma Allah'tan rahmet, Bayraktar ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun." ifadesini kullandı.

NUMAN KURTULMUŞ

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, "İnancı, azmi, cesareti, özgüveni ve kararlılığı ile milli teknoloji alanında devrim niteliğindeki adımlara öncülük eden Özdemir Bayraktar ağabeye Allah’tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum. İyi bir Müslüman ve korkusuz bir dava adamı idi. Mekânı cennet olsun." dedi.

FATİH DÖNMEZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, hayatını kaybeden Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar için başsağlığı mesajı yayımladı.

Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Milli Teknoloji Hamlesi ile Türkiye'yi teknolojide kendi kendine yeten ülke haline getirecek ilk tohumları atan Özdemir Bayraktar’ın vefatını büyük bir teessürle öğrendim. Yetiştirdiği evlatları ve ülkemize katkılarıyla her daim hayırla yad edeceğiz. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

DEVLET BAHÇELİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye’mize yaptığı hizmetlerle milletimizin haklı takdir ve övgüsünü kazanan, milli ve yerli silah sanayinin gelişmesinde muazzam çabası olan, bu kapsamda öncü vasfıyla tanınan BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Özdemir Bayraktar’ın vefatından büyük bir üzüntü duydum. İnsansız hava aracı teknolojisinin yükselişinde kilit rol üstlenen, aynı şekilde milli teknoloji hamlesinde müstesna bir yeri bulunan Sayın Özdemir Bayraktar’a Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyor; muhterem ailesine, sevenlerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum." dedi.

BEKİR PAKDEMİRLİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, hayatını kaybeden Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar için taziye mesajı yayımladı.

Pakdemirli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Milli Teknoloji Hamlemizin öncüsü, değerli büyüğümüz Özdemir Bayraktar'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Başımız sağ olsun." ifadelerini kullandı.