Ekonomi Özyeğin Üniversitesi ‘memnuniyet’te birinci

Özyeğin Üniversitesi ‘memnuniyet’te birinci

25.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Özyeğin Üniversitesi, Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması genel memnuniyet sıralamasında birinci, Rektör Esra Gençtürk üstün performansta ‘altın’ ödül sahibi oldu.

Özyeğin Üniversitesi ‘memnuniyet’te birinci

Özyeğin Üniversitesi, Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nın (TÜMA) genel memnuniyet sıralamasında tüm üniversiteler arasında birinci oldu. 109 devlet, 63 vakıf olmak üzere 172 üniversitede öğrenim gören 26 bin 513 öğrenci ile gerçekleştirilen araştırma kapsamında bu yıl ilk kez ‘Türkiye’nin Üstün Performans Gösteren Rektörleri’ sıralaması da yapıldı. Bu sıralamada Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, ‘Altın Ödül’ün sahibi oldu.

Haberin Devamı

Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, “Üniversite olarak, kuruluşumuzdan bu yana dünya standartlarında eğitim verme ve aldığı akademik, sosyal, kültürel, dönüştürücü eğitimle hem kendi ülkesinde, hem uluslararası alanda topluma fayda sağlayacak bireyler yetiştirme hedefiyle hareket ettik” dedi. Gençtürk, şunları söyledi:

Özyeğin Üniversitesi ‘memnuniyet’te birinci

“Öğrenci odaklı eğitim yaklaşımını temel alarak, yönetimsel kararlarımızda öğrencilerimizin görüşlerine her zaman değer verdik, ihtiyaçlarına yönelik çözümleri birlikte üretmeyi önemsedik ve veriye dayalı hesap verebilir bir yönetim anlayışı ile anlamlı, fark yaratan girişimleri hayata geçirdik. Başta akademisyenlerimiz olmak üzere tüm Özyeğin Üniversitesi çalışanları, öğrencilerimize erişilebilir olmayı ve onlarla çözüm odaklı iletişim kurmayı temel prensip olarak benimsemişlerdir. Bu önemli araştırma vesilesi ile olumlu görüşlerini paylaşarak bize bu gururu bir kez daha yaşatan öğrencilerimizden ve bizleri her zaman destekleyen mütevelli heyetimizden aldığımız güçle, öğrenci memnuniyetinde öncü ve örnek olma hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

Güçlü akademik kadro

Özyeğin Üniversitesi’nin güçlü akademik kadrosu, sahip olduğu patentler, uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan bilimsel çalışmaları, aldıkları ödüller ve atandıkları önemli görevler ile öne çıkıyor. Özyeğin Üniversitesi öğrencileri, güçlü akademisyenlerin uzmanlık alanlarında verdiği derslerde en güncel bilgilere sahip olurken, bilimsel çalışmalarda yer alarak birlikte sorguluyor, çözümleri tartışıyor ve yeni bilgi üretiyor. Öğrenmenin devam ettiği ders dışı faaliyetlerinde çeşitli birimlerden birebir danışmanlık alıp, ilgi alanlarını zenginleştirip, kendilerini geliştiriyorlar. Ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak önemli deneyimler ve başarılar kazanıyorlar.

Özyeğin Üniversitesi ‘memnuniyet’te birinci