Ekonomi Paris’te otomobil şovu için geri sayım

Paris’te otomobil şovu için geri sayım

29.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa’nın en önemli otomobil organizasyonlarından biri olan Paris Otomobil Fuarı, bu hafta 1-2 Ekim’deki basın günüyle birlikte açılıyor.

Paris’te otomobil şovu için geri sayım


Özellikle ev sahibi Fransız üreticilerin son dönemde geliştirdikleri “daha az tüketen” modellerin yanında, yine Avrupalı markaların hazırladığı “süper spor” yeniliklerin de birarada sergilenecek olması, Paris Fuarı’nı daha ilginç bir hale getiriyor. Citroen C4 Cactus Airflow 2L, Peugeot 208 HYbrid Air 2L VE Renault’s Eolab, Fransızların 100 km’de 2 litre civarında yakıt tüketen konseptleri.
Bunların yanında sadece 499 adet üretilecek Ferrari’nin en güçlü “üstsüz” modeli 458 Speciale’den, Lamborghini’nin yeni 4 kişilik spor otomobili olacağı öne sürülen “Asterion” modeline, Mercedes AMG-GT’ye kadar farklı süper spor otomobiller de fuarda yerini alacak. Fuarda yeni nesil Mazda MX-5, 5 kapılı Mini, yeni Land Rover Discovery Sport, Jaguar’ın yeni minik modeli XE, yeni nesil Ford S-Max, Honda Jazz, Skoda Fabia’nın tanıtımları da yapılacak.
i20’nin lansmanı
2012 yılında İzmitli i10’un lansmanına ev sahipliği yapan Paris Otomobil Fuarı, bu yıl da İzmit’de üretimine başlanan yeni nesil i20’yi ağırlayacak. Nitekim bu modelin Avrupa lansmanı, Paris’te olacak. Fuarda, sadece çizimleri paylaşılan ve yine İzmit’de üretilecek üç kapılı i20 de yerini alacak.

Haberin Devamı

Paris’te otomobil şovu için geri sayım

Yenilenen ‘amiral’ Türkiye’de satışta

Peugeot’nun yenilenen üst sınıftaki temsilcisi, bir anlamda “amiral gemisi” olan 508, Türkiye’de satışa sunuldu. Biri benzinli, toplam üç motor seçeneğiyle satışa çıkan 508, 86 bin 500 TL’den başlayan fiyatlara sahip.
Kapsamlı bir yenilenme operasyonu geçiren ve lüks algısı artırılan 508, ön yüzüyle markanın yeni tasarım diline uygun hale getirildi. Bu çerçevede yeni farlar, radyatör ızgarasının yanı sıra LED teknolojisiyle farklı bir görünüme kavuşah arka stop lambalarıyla fark yaratıyor. Üs donanım versiyonlarında ön farlarda da LED’ler dikkat çekiyor. Ön kaput ve arka tampon da yeniliklerden nasibini alırken, böylelikle 508’in uzunluğu toplamda 38 mm artmış.
Teknolojisi arttı
508’in lüks algısı, iç mekanda da artırılmış. Aracın orta konsolundaki 7 inçlik dokunmatik ekran, artık başlangıç donanım seviyesi olan Access’den itibaren yer almakta. Navigasyon (navigasyon sistemi olan versiyonlarda), klima, radyo gibi sistemlerin kontrolü, artık bu ekrandan yapılabiliyor. Dokunmatik ekran sayesinde düğmeler azalınca, boşalan yere kapalı yeni bir eşya gözü dahil edilmiş.
Ayrıca donanım paketlerine göre Geri Görüş Kamerası, Kör Nokta Uyarı sistemi, anahtarsız giriş+çalıştırma, Akıllı Farlar (uzun huzmeli far yardımı), 4 bölgeli otomatik klima, JBL imzalı müzik sistemi gibi çok sayıda konfor ve güvenlik unsurlarını da bulmak mümkün.
Yeni motor seçeneklerinin de eklendiği 508, Türkiye’de 1.6 lt 165 HP’lik turbo benzinlinin yanı sıra 1.6 lt (115 HP) ve 2.0 lt 163 HP) dizel motor seçenekleriyle satışa sunuldu. 1.6 lt dizel versiyon manuel ve yarı otomatik vites kutusu, 1.6 lt benzinli ve 2.0 lt dizel motorlarsa otomatik vites kutusuyla satılmakta.

Haberin Devamı

Tutumluluk rekortmeni 308 de geldi

Avrupa’da “2014 Yılının Otomobili” seçilen Peugeot’nun 308 modelinin 130 HP’lik 1.2 lt turbo benzinli motora ve yeni nesil EAT6 otomatik vites kutusuna sahip versiyonu da Türkiye’de satışa çıktı. Söz konusu motor, manuel şanzımanla İspanya’daki bir pistte düşük tüketim rekoru kırmıştı. EAT6 otomatik vites kutusuyla donatılmış 1.2 litrelik motorlu versiyon, fabrika verilerine göre normal koşullarda ve karma kullanımda ortalama 100 km’de 4.9 litre yakıt tüketiyor. Araçta Start&Stop sistemine de
yer veriliyor.