Ekonomi Patates ve soğanda bayram fırsatçılığı

Patates ve soğanda bayram fırsatçılığı

13.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkanı Yaşar Sekizkardeş, yükselen patates ve soğan fiyatlarına ilişkin olarak, “Patates ve soğan şimdilerde marketlerde 6-6.5 liraya varan fiyatlarla satılıyor. Ürün yeterli miktardayken fırsatçılık yapılarak fahiş fiyat üzerinden satış yapma isteği kesinlikle kabul edilebilir bir durum değil” dedi.

Patates ve soğanda bayram fırsatçılığı

Sekizkardeş, son dönemlerde patates ve soğan fiyatlarında hızla artan bir grafiğin olduğunu belirterek, tüketicilerden gelen şikayetin her geçen gün arttığını aktardı. Sekizkardeş, yeterli miktarda ürün yetiştirilmesine rağmen bazı tüccarların bayram öncesi daha yüksek fiyata ürün satmak amacıyla stok yaptığını kaydetti.

Haberin Devamı

Toptancıda 3 lira oldu

Bir hafta öncesine kadar markette 2 lira olan patates fiyatının toptancıda 3-3.5 liraya ulaştığına işaret eden Sekizkardeş, şunları söyledi:

“Bu maliyetlerin bayramdan sonra da yükseleceği söyleniyor. Uygun fiyatıyla sofraların vazgeçilmez gıda maddelerinden biri olan patates ve soğan şimdilerde marketlerde 6-6.5 liraya varan fiyatlarla satılıyor. Üretimin az olup talebin fazla olması durumunda fiyat yükselişi anlayışla karşılanabilir. Ama ürün yeterli miktardayken fırsatçılık yapılarak fahiş fiyatla satış yapmak kesinlikle kabul edilemez.”

Yazarlar