Ekonomi Petkim Rüzgâr Enerjisi Santrali’ni Alstom İnşa Edecek

Petkim Rüzgâr Enerjisi Santrali’ni Alstom İnşa Edecek

29.03.2014 - 12:00 | Son Güncellenme:

Petkim, Rüzgâr Elektrik Santrali kurmak için Alstom’la anlaştı.

Petkim Rüzgâr Enerjisi Santrali’ni Alstom İnşa Edecek

Yaklaşık 55 milyon Euro anahtar teslim kontrat bedeliyle yapılan anlaşma ile toplam kurulu gücü 51 MW olacak ve ilk fazı tamamlandığında Petkim’in elektrik üretim kapasitesini yüzde 12 artıracak Petkim RES’in ilk fazı 2015 yılında tamamlanacak.

Haberin Devamı

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz; “SOCAR Türkiye olarak başta Petkim olmak üzere tüm faaliyet alanlarımızda ve gelecek yatırımlarımızda yenilenebilir enerjinin önemine inanıyor, bu inancımızın bir yansıması olarak da Petkim Yarımadası’nda Petkim RES yatırımına imza atıyoruz. İlk fazı 27 MW ve ikinci fazı da 24 MW olacak olan Petkim RES, Petkim Yarımadası’ndaki enerji ihtiyacımıza yapacağı katkıdan öte hem bölgenin temiz enerjiye olan ihtiyacına hem de Türkiye’nin yenilenebilir enerji kapasitesine katkıda bulunacak. Yatırım kapsamında en önemli adımlardan biri olan tedarikçi konusunu, alanında profesyonel bir bakış açısına sahip Alstom ile çözümlemiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Alstom Türkiye Ülke Başkanı Adil Tekin; “Petkim Rüzgar Santrali için kullanacağımız ECO110 türbinlerinin, sahanın rüzgar hızı ile mükemmel uyumu sayesinde santralden maksimum verimi alabileceğiz. Petkim gibi Türkiye’nin en önemli petrokimya tesisine bu rüzgar türbinlerimizle enerji vereceğimiz için gurur duyuyoruz” dedi.