Ekonomi Petrol 100 doların altında

Petrol 100 doların altında

16.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Büyük bir ham petrol tüketicisi olan küresel ekonominin dinamolarından Çin'de yaklaşık 30 milyon kişinin Kovid 19 karantinası altına alınmasıyla petrol fiyatları düşüşte...

Petrol 100 doların altında

Dün Hong Kong, Çin ve Avrupa borsaları düşerken yatırımcıların Çin'de koronavirüsün yeniden canlanmasını, Ukrayna'daki savaşı ve ABD Merkez Bankası'nın faiz kararını takip eden Wall Street ise güne yükselişle girdi. Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından Brent petrolün 140 dolara kadar çıkarak 14 yılın zirvesini görmesinden yaklaşık 1 hafta sonra petrolün varil fiyatı 100 doların altına düştü.

Haberin Devamı

Çin endişesi

AFP'ye konuşan Briefing.com analisti Patrick O'Hare, "İyi haberlerimiz de var, kötü haberlerimizde. İyi haber, petrol fiyatlarının keskin bir şekilde düşmesi... Kötü haber ise, petrol fiyatlarındaki büyük düşüşün büyüme endişelerinden kaynaklanması" yorumunda bulundu.

Petrol fiyatlarındaki düşüş enflasyon endişelerini hafifletse de, analistler Çin'deki karantinanın fiyatların yükselmesinde büyük rol oynayan küresel tedarik zinciri krizini daha da kötüleştirebileceği uyarısında bulundu.