Ekonomi 'Polisiye tedbirlerle dolar, faiz düşmez'

'Polisiye tedbirlerle dolar, faiz düşmez'

22.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

TÜSİAD üyeleriyle biraraya gelen CHP cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, “Polisiye tedbirle dolar, ideolojik saplantılarla faiz düşmez. Soğan kuru dolar kurunu geçti” dedi.

Polisiye tedbirlerle dolar, faiz düşmez

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, “Polisiye tedbirlerle dolar düşmez. ‘Emrediyorum faiz düşsün’ deyince, ideolojik saplantılarla faiz düşmez” dedi.

Haberin Devamı

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) üyeleriyle biraraya geldi. TÜSİAD’ın İstanbul’daki genel merkezinde basına kapalı olarak gerçekleşen ziyaret, yine basına kapalı olarak Pera Palas Otel’de daha geniş katılımlı olarak devam etti.

Mütevazı bir bina

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik ile basının karşısına çıkan İnce, Türkiye’nin seçim öncesinde ilkleri yaşadığını belirterek, soğan fiyatının dolar kurunu geçtiğini söyledi. “İlk kez soğan doları geçti. Soğan kuru dolar kurunu geçmişse yangın var demektir” diyen İnce, soğan ve patatesteki fiyat artışının neden kaynaklandığına ilişkin soruyu, “Soğan doları geçmişse, kötü yönetim, savurganlık, israf vardır. Bilime aykırı işler vardır. Polisiye tedbirlerle dolar düşmez. ‘Emrediyorum faiz düşsün’ deyince, ideolojik saplantılarla faiz düşmez” diye konuştu.

Haberin Devamı

İnce, ziyarete ilişkin olarak da, “İş dünyasıyla dertleşmek çok doğru bir iş olur. Türkiye’nin ekonomisi kırılgan, ciddi problemleri var. Bu problemleri çözmeye başlarsak nereden başlayacağız? Herkes bilsin ki demokrasiden başlayacağız” şeklinde konuştu.

TÜSİAD’ın Tepebaşı’ndaki genel merkezini mütevazı bulduğunu kaydeden İnce, “TÜSİAD Türkiye’nin zenginleri, binayı gördüm. İsteselerdi kaç tane saray yaparlardı ama geleneklerini korumuşlar. Anlatmak istediğim bu. Saraylar değil, bu geleneksel yapıyı korumak. Burada bir tarih var, bunu koruyabilmek. Anlatmak istediğim tam da bu. Bu, ülkeyi kalkındırır, öbürü ise görgüsüzlüktür. Görgüsüz değil, geleneklerine sahip çıkan bir modernite, anlayışım budur” dedi.

‘Umutlu olalım’

Bankacılık sektörünü yeniden yapılandırmak gerektiğini söyleyen Muharrem İnce, “Umutlu olmalıyız, barışmalıyız, kucaklaşmalıyız. Türkiye’nin umutlarını tazelemeye, yenilemeye ve özgürleşmeye ihtiyacı var. Türkiye’nin morale ihtiyacı var” dedi.

‘Ekonomi odaklı bir görüşme oldu’

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, TÜSİAD’ın geleneklerine bağlı kalarak seçim öncesi liderleri ve cumhurbaşkanı adaylarını davet ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Toplum, sokak ve vatandaşlarda esas odaklanılan ve konuşulan ekonomi. Cumhurbaşkanı adaylarımızın da ana gündemlerinde doğal olarak ekonomi konuları konuşuluyor. Ekonomideki sıkıntıların seçimlerden sonra getirilecek çözümleri ve ekonomi politikaları, bizim de bugün sayın İnce ile yapmak istediğimiz istişarelerin, ana konuların başında geliyor.”