Ekonomi RE-PIE Güney Koreli dev ile işbirliği yaptı

RE-PIE Güney Koreli dev ile işbirliği yaptı

30.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ilk gayrimenkul yatırım fonu yönetim şirketi RE-PIE Portföy, Güney Kore’nin en büyük 3. finans kuruluşu olan Hana Financial Investments ile Türkiye yatırımlarına dair işbirliği anlaşması imzaladı.

RE-PIE Güney Koreli dev ile işbirliği yaptı

İlk fon ihracından beri 260 milyon lira fon büyüklüğüne ulaşan ve son olarak Bayrampaşa’daki eski Carrefour alışveriş merkezini satın alan RE-PIE, yabancı sermaye gruplarına odaklanıyor.

Haberin Devamı

Hana Financial Investments CEO’su Lee Jin-Kook, Avrupa, Kuzey Amerika, Çin, Endonezya gibi ülkelerdeki operasyonlarına Türkiye’yi de eklemek istediklerini vurgularken, Türkiye’de PPP (kamu-özel işbirliği) projelerinin refinansmanı, menkulleştirilmesi ve yeni projelerin finansmanı gibi konularda çalışmak istediklerini, bu çerçevede Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile gerçekleştirdikleri verimli toplantıdan memnun olduklarını dile getirdi.

Jim-Kook, “Güney Kore ile Türkiye arasında sadece Kore savaşı ve Kore Gazileri eksenine değil, 1500 yıl öncesine dayanan akrabalık ve kardeşlik ilişkimiz var. Ancak ticari ve finansal ilişkilerimizin aynı oranda gelişmediğini görüyorum. Türk hükümeti yetkililerine, finansal alanda ilişkileri geliştirme konusunu kendime görev edindiğini bildirdim. RE-PIE ile kurulacak yatırım fonları vesilesi ile Türkiye sermaye piyasalarına katkı sunmak, Uzak Doğu sermaye piyasalarını Türkiye ile tanıştırmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Dış kaynak çekiyoruz’

RE-PIE Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy yönetim şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Emre Çamlıbel ise, “Ülkemize yabancı sermaye çekmeyi kendimize milli bir görev addediyoruz. Güney Kore’den Kanada’ya kadar ülke ekonomimizi anlatıyor, kurduğumuz fonlar üzerinden kalıcı dış kaynak çekmeye çalışıyoruz. Emeklerimizin karşılığını aldık, daha motive halde Ortadoğu, Kuzey Amerika ve Uzak Doğu çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.