EkonomiReel sektör için faizsiz finansman

Reel sektör için faizsiz finansman

31.01.2026 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kredi Garanti Fonu (KGF) ve Ziraat Katılım iş birliğiyle, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) öncülüğünde hayata geçirilen Katılım Finans Kefalet Destek Programı kamuoyuna tanıtıldı.

Reel sektör için faizsiz finansman

Program, “Değer üretenlerle, değerleriyle finansman” anlayışıyla reel sektöre faizsiz finansman imkânı sunmayı ve üretim ile istihdamı desteklemeyi amaçlıyor.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

KGF Başkanı Erdoğan Özegen, program kapsamında reel sektöre 9.375 milyar TL kaynak sağlanmasının hedeflendiğini belirterek, KGF’nin bugüne kadar 611 binden fazla firmaya 1 trilyon 702 milyar TL krediye kefalet sağladığını hatırlattı. Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir de bankanın Türkiye’nin ilk kamu katılım bankası olarak 2025 itibarıyla 10. yılını kutladığını belirterek, katılım bankacılığını üretimi, ticareti ve istihdamı önceleyen bir kalkınma yaklaşımı olarak gördüklerini söyledi. Özdemir, KGF destekli bu programın Ziraat Katılım’ın sürdürülebilir büyüme ve reel sektör odaklı finansman hedefleriyle örtüştüğünü vurguladı.

Haberin Devamı

MÜSİAD Genel Başkanı Burhan Özdemir ise iş dünyasının en önemli sorununun finansmana erişim olduğunu belirterek, Katılım Finans Kefalet Destek Programı’nın bu ihtiyaca yönelik somut bir çözüm olduğunu ifade etti. 

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler