Ekonomi ‘Reel sektörün krediye ulaşması kolaylaşmalı’

‘Reel sektörün krediye ulaşması kolaylaşmalı’

13.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, reel sektörün krediye ulaşmasının daha da kolaylaştırılması gerektiğini belirterek, “Geniş tabana yayılmış bir kredi uygulamasına işlerlik kazandırılması yerinde olacaktır. Özel sektör ile bankalar arasındaki kanalları, çok iyi çalışır hale getirmeliyiz” dedi.

‘Reel sektörün krediye ulaşması kolaylaşmalı’

Avdagiç, İTO’nun nisan ayı olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmada, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin geride bırakıldığını belirterek, iş dünyası olarak seçilen tüm başkanlardan beklentilerinin, iş dünyasının önünü açan çalışmalar yapmaları ve ticareti, ekonomiyi canlandırıp geliştirecek hizmetlere imza atmaları olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı yeni reform paketine değinen Avdagiç, pakette yer alan en önemli başlığın, bankacılık ve finans alanıyla ilgili olduğunu, ekonominin en önemli ayağı olan bankacılık sektörünün güçlü yapısını sürdürmesinin reel sektörün finanse etmesi bakımından çok önemli olduğunu vurguladı.

DİBS etkisi

Avdagiç, “Bankalara ilişkin getirilen önlemle, Hazine ve Maliye Bakanlığı ihraç edeceği 28 milyar liralık Devlet İç Borçlanma Senetlerini kamu bankalarına veriyor. Böylelikle kamu bankalarının sermaye yeterlilik ve likidite oranları artırılıyor. Bir başka ifadeyle, tahsili gecikmiş alacakların sektör için bir risk oluşturulmasının önüne geçiliyor. Ayrıca özel bankalar da yeniden sermayelendiriliyor” diye konuştu.