Ekonomi Ruslar engel tanımadı, fuara geldi

Ruslar engel tanımadı, fuara geldi

22.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tekstil pazarlama organizasyonu Dosso Dossi Fashion Show, 15-20 Haziran tarihleri arasında Antalya Expo Center’da gerçekleştirildi.

Ruslar engel tanımadı, fuara geldi

EKONOMİ SERVİSİ - 100 tekstil üreticisi marka ile 30 ülkeden gelen yaklaşık dört bin hazır giyim alıcısının bir araya geldiği fuarda, uçuş yasağının yaşandığı dönemde olmasına rağmen farklı ülkeler üzerinden aktarma yaparak gelen Rus alıcılar dikkat çekti. İki yıl aradan sonra Antalya’da ilk fuarı gerçekleştirdiklerini belirten Dosso Dossi Holding CEO’su Hikmet Eraslan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Azerbaycan ve Orta Doğu ülkeleri başta olmak üzere 30 ülkeden yaklaşık dört bin hazır giyim alıcısını ağırladık. Sonbahar-kış ürünlerinden oluşan yeni kreasyonlar çok beğenildi. Yoğun bir satış gerçekleşti. Yıl içinde devam edecek tekrar satışlarıyla birlikte yaklaşık 40 milyon dolarlık bir ciro hedefliyoruz.”

Pandemi nedeniyle Rusya ile yaşanan uçuş yasağına denk gelen fuarın Ruslar için de çok büyük önem taşıdığını belirten Hikmet Eraslan, daha önce yaşanan uçak krizinde olduğu gibi farklı ülkeler üzerinden aktarma yaparak gelen Rus tekstilciler olduğunu söyledi. Eraslan, ağırlıklı olarak Sofya, Dubai ve Bakü aktarmalı gelen 500 Rus hazır giyim alıcısını Antalya’da ağırladıklarını anlattı.