Ekonomi Sabancı ve Four Seasons Çeşme’de lüks otel yapacak

Sabancı ve Four Seasons Çeşme’de lüks otel yapacak

08.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dilek Sabancı’nın başkanlığını yaptığı Dilek Gayrimenkul, Çeşme’de hayata geçireceği proje için Four Seasons Hotels and Resorts ile anlaştı. Sabancı, 2016’da açılacak proje için 250 milyon lira yatırım yapacak

Sabancı ve Four Seasons Çeşme’de lüks otel yapacak

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Dilek Sabancı’nın yaptığı Dilek Gayrimenkul, ilk projesi olan Four Seasons Resort Çeşme için dünyaca ünlü otel ve resort işletmecisi olan Four Seasons ile ortaklık sözleşmesi imzaladı.
2006 yılından bu yana gayrimenkul ve turizm alanında faaliyet gösteren Dilek Gayrimenkul’ün, Four Seasons Hotels and Resorts ile yapacağı resort projesine ilişkin sözleşme Dilek Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Sabancı ve Four Seasons Hotels and Resorts Başkanı ve CEO’su Kathleen Taylor tarafından imzalandı.
SÜ Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleştirilen imza törenine Dilek Sabancı, annesi Türkan Sabancı, kardeşi Sevil Sabancı ve yeğeni Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da katıldılar. Akdeniz ve Ege havzasının ilk ‘Seçkin Resort Tesisi’ unvanına sahip Four Seasons Resort Çeşme’nin 2016 turizm sezonunda hizmete açılması planlanıyor.

250 milyon lira yatıracak
Projeyle ilgili olarak böyle bir anlaşma imzalamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden merhum Sakıp Sabancı’nın kızı Dilek Sabancı, şunları söyledi:
“Yaptığımız titiz çalışmalar ve araştırmalar sonucunda bu benzersiz ve iddialı projeyi, uluslararası işletme deneyimli ve sektöründe dünya lideri olan Four Seasons işbirliği ile hayata geçirme kararı aldık.
Four Seasons’ın lüks ve seçkin hizmet anlayışı ile Dilek Gayrimenkul’ün gücünün birleşmesi sonucunda, turizm sektörümüze örnek bir proje kazandıracağız. Four Seasons Çeşme Resort projesine 250 milyon lira yatırım yapmayı öngörüyoruz. 350 kalifiye personelimizle konuklarımıza hizmet vereceğimiz tesisimizi, 2016 yılında hizmete açmayı hedefliyoruz.”
Dilek Sabancı, Four Seasons Resort Çeşme projesinin masmavi ve tertemiz bir denizin, binlerce yıllık uygarlık tarihi, kültürü ve doğal güzelliklerin buluştuğu Çeşme- Alaçatı’da hayata geçirileceğini belirterek, projede her biri, özel iç bahçeli ve deniz manzaralı terasa sahip, 130 adet resort suit, denize hakim manzaralı, özel lüks bahçeli ve havuzlu 16 adet villa bulunacağını söyledi.

Zengin yabancıları çekecek
Projenin su sporları merkezi ve windsurf yapmaya uygun özel plaja da sahip olacağını anlatan Sabancı, “Çocuklar ve gençler için kulüplerin yanısıra çeşitli spor alanları ve fitness merkezi, termal havuz ve hamama sahip spa merkezi, özel olarak tasarlanmış açık ve kapalı çocuk ve yetişkinler için havuzlar, köy meydanına açılan restorantlar, kafeler, eğlence ve alışveriş birimleri ile kongre ve sosyal toplantı amaçlı salonlar bulunacak” dedi.
Dilek Sabancı, Dilek Gayrimenkul’ün turizm sektöründeki ilk yatırımı olması nedeniyle büyük önem verdiği projeye ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü: “Ana hedefimiz, ülkemizin eşsiz tarihi ve kültürel coğrafyasına yüksek segmentte yabancı konukları çekmek ve Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden olan turizmin büyümesine katkı sağlamaktır. Four Seasons’ın, uluslararası kabul görmüş başarıları, deneyimi ve lüks segment otelcilik anlayışındaki rakipsiz duruşuyla, bu hedefimize katkı sağlayacağından eminiz.”

Haberin Devamı

‘Rakipsiz bir hizmet sunacağız’
Four Seasons Hotels and Resorts Başkan ve CEO’su Kathleen Taylor da Türkiye’nin dünyanın en çok ziyaret edilen altıncı ülkesi olduğuna işaret ederek, şu bilgiler verdi:
“Yeni yatırım bölgelerini değerlendirirken beklentimiz konuklarımızın seyahat etmek istedikleri bir destinasyon olmasıdır. Dünyanın en çok ziyaret edilen altıncı ülkesi olan Türkiye, seçkin misafirlerimiz için şüphesiz çok önemlidir. Four Seasons olarak seçkin konuklarımıza en iyiyi ve en unutulmaz deneyimleri sunmak için çalışıyoruz ve kendi bölgesinde ilk olma unvanına sahip bu yatırıma katkı sağlayacağımız için kendimizi özel hissediyoruz.”
Taylor, proje alanının sahip olduğu doğal güzellikler ile ayrıcalıklı servis anlayışının birleşmesi olarak özetlediği Four Seasons vizyonunun Dilek Gayrimenkul tarafından da paylaşıldığını belirterek, Dilek Gayrimenkul ile birlikte çalışarak konuklara rakipsiz bir hizmet sunulacağını vurguladı.

AİLE ŞİRKETİ
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve İhsan Sabancı'nın kızı Güler Sabancı da Çeşme’de yatırım yapmıştı. Ilıca’daki tarihi Tosun Paşa Yalısı’nı restore eden Güler Sabancı, yalıyı 3 milyon dolara butik otele dönüştürerek, Nars adıyla hizmete açmıştı. 60 milyon lira sermayeli Dilek Gayrimenkul'ün ana ortakları Sakıp Sabancı Holding, Dilek Sabancı, Sevil Sabancı ve Türkan Sabancı.

Haberin Devamı

MECİDİYEKÖY’Ü YABANCILARIN RADARINA SOKTU

Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi ve Emlak Konut GYO’nun Mecidiyeköy’deki eski likör fabrikasının arsasında hayata geçirdiği proje yabancı yatırımcıların radarına girdi. Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan, projenin karma yapısıyla birçok fonksiyonu bünyesinde barındırdığını belirterek, 5 yıldızlı otelin hizmet vereceği projenin yatırımcıların yoğun ilgiyle karşılaştığını anltattı.
Otelin hizmet vereceği rezidans ve ofislerin yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından talep gördüğünü anlatan Özkan, şunları söyledi:
“Satışlar başlamadığı halde projeye büyük ilgi var. Tüm otel hizmetlerinin verileceği ofislerle kurumsal olarak ABD ve İngiliz menşeili firmalar ilgileniyor. Yine otel hizmeti alacak reizdanslar ise kısa süreli kiralama hizmetlerinin verilecek olması nedeniyle yabancı yatırımcılar ilgileniyor. Özellikle Katar, Kuveyt ve Dubaili yaıtımcılar bu konutlardan satın almak istiyor ve dün de projeyi ziyarete geldiler. Konutlara ise daha çok yerli yatırımcılar ilgi gösteriyorlar.”

Lüks markalar buluşacak
Haydar Özken, projede 2 bin metrekarelik bir alanı sadece doktorlar için ayıracaklarını belirterek, “Burada kendi alanında en iyi olan doktorlara vereceğiz. Çok sayıda ve gerçekten de uzman doktorlar burayı bir sağlık merkezi yapacak” diye konuştu. Özkan, projedeki bir başka alanı ise uluslararası teknolojik firmalara ayıracaklarını vurgulayarak, “İsviçreli fon olduğumuz için İsviçreli lüks saat markaları da bizimle yakından ilgileniyor. Onlar da burada olmak istiyor. Ayrıca, bahçemizde lüks markaların showroom’larına yer vermeyi planlıyoruz. Lüks otomobil markalarında da bu yönde talepler alıyoruz” açıklamasını yaptı.

Konsolusluklar istiyor
İstanbul’da buluna yabancı ülkelerin de diplomatik temsiliklerini taşımak için projeyle ilgilendiğini anlatan Özkan, “Bizim vizyonumuz uluslararası bir proje yapmaktı. Gelen talepler de bunu doğrular nitelikte. Öyle ki, Avrupa’dan bazı ülkelerden konsolosluk yapmak için projeye talepler alıyoruz. Bu bile projenin farklılığını gösteriyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Otel markası belli değil’
Haydar Özkan, projenin her yönüyle farklılıkları barındırdığını anlararak özellikle 5 yıldızlı otelin ve bu otelin projeye vereceği hizmetin çok önemli olduğunu dile getirdi. Özkan, projeyle birçok lüks otel markasının ilgilendiğini anlatarak, şunları söyledi:
“Daha satışlar başlamadı ve otelle de kesin anlaşma yapılmadı. Birçok marka bizimle ilgileniyor. Zaten projenin ortağı olan Emlak Konut GYO’nun izni olmadan bu açıklamaları yapmamız mümkün değil. Projedeki tüm uygulama ve anlaşmaları önce Emlak Konut’un onayına sunuyoruz. Onay aldıktan sonra da gerekli açıklamaları yapıyoruz.”

Haberin Devamı

Kazılar bitiyor, kulanin temelini atıyor

Haberin Devamı

Özkan, projede inşaatın takvime uygun olarak seyrettiğini belirterek, kazı çalışmalarının sürdüğünü ve kısa süre sonra temelleri atacaklarını söyleedi. Projedeki 2 yüksek kuleyi 2 farklı firmanın inşa edeceğini anlatan Özkan, “35 metre derine indik ve kulelerden birinin temelini atacağız. 24 ay içinde de kaba inşaatı bitirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Bahçeli Vadi Çengelköy’ün örnek evi hazır

Gayrimenkul sektörünün önde gelen firmalarından Dekar Yapı’nın, Çengelköy’de inşa ettiği Bahçeli Vadi Çengelköy projesinde, örnek evin kapıları ziyaretçilere açıldı.
Dekar Yapı’nın Anadolu yakasındaki ilk projesi olan Bahçeli Vadi Çengelköy’ün örnek bahçeli evi, projeyi yakından görmek isteyenler için tamamlandı.
Bahçeli Vadi Çengelköy projesinin ilk etabı 10 bin metrekarelik bir alana inşa ediliyor. Her biri bahçeli olarak tasarlanan 28 dubleks bahçeli ev ve 30 daire olmak üzere toplam 58 konuttan oluşan Bahçeli Vadi Çengelköy’de 1+1’den 4+1’e kadar 11 farklı ev seçeneği yer alıyor. 48 metrekareden 189 metrekareye kadar değişen büyüklükteki evlerin Ekim 2013 tarihinde teslim edilmesi planlanıyor.
Projede, açık ve kapalı otopark, 24 saat güvenlik hizmeti, yüzme havuzu ve fitness salonu gibi donatılar bulunuyor.

30 milyon liralık yeni proje Pendik’te

FON Grup’un 30 milyon liralık yatırım bedeline sahip yeni projesi Sweet Life Center, Pendik’te hayata geçiriliyor. Home-office konseptinde tasarlanan projede toplam 202 konuta yer veriliyor. 40 metrekareden 600 metrekareye kadar farklı ofis seçeneklerinin yer aldığı projede, rezidans hizmetleri de veriliyor. Bu kapsamda projede, kiralama hizmeti, ofis temizliği, kuru temizleme, oto yıkama, teknik servis, hukuki danışmanlık ve rezervasyon gibi hizmetler sunuluyor.
Tekno Park’a yakınlığıyla dikkat çeken projede, yüzme havuzu, mini golf sahası, spor salonu ve fitness merkezi gibi sosyal donatılar bulunuyor. 36 aya kadar vade farksız Fon Grup finansman desteği sunulan projede fiyatlar 119 bin liradan başlıyor. İnşa çalışmalarının hızla devam ettiği projede teslimler ise 2014’ün Mart ayında yapılacak.

Yeni yılda tüm daireleri dayalı döşeli verecek

Soyak, Halkalı’da yer alan Soyak Evostar’da, 31 Aralık 2012 tarihine kadar geçerli yeni bir kampanya başladı. Tüm dairelerin dayalı döşeli olarak satışa sunulduğu kampanyada ödemeler de bir yıl sonra başlıyor. Daireler dayalı döşeli teslim ediliyor. Ayrıca konut sahiplerinin zevklerine göre dekorasyon yapabilmeleri için daire tipine göre hediye çekleri veriliyor. Seçilen daire tipine göre stüdyo dairelerde 5 bin, 1+1 dairelerde 7 bin 500, 2+1 dairelerde 15 bin ve 3+1 dairelerde ise 20 bin lira hediye çeki konut sahiplerine veriliyor.
Kasım 2013’te teslimleri başlayacak olan projede 30 ay sıfır faizle ödeme imkanı da sunuluyor.

Yılbaşına özel 0,89 faizli konut kredisi

Yılbaşı yaklaşırken Akbank’tan yeni yıl kampanyası haberi geldi. “Yeni yıl gelmeden Akbank’a gelin, yeni yılı evinizde karşılayın” sloganıyla hayta geçirilen kampanya kapsamında 680 lira taksitle konut kredisi kullandırılıyor. Buna göre 10 yıllık vade ile 50 bin liralık kredi kullanıldığında yüzde 0,89 faiz oranı imkânı sağlanıyor. Kredi kullanım ücretinin 1000 lira olduğu bu seçenekte, diğer masraflar için ise 1115 lira ücret talep ediliyor. Farklı ödeme seçeneklerinin bulunduğu kampanya kapsamında 5 yıl vade ile 100 bin liralık kredi kullanıldığında yüzde 0,84 faiz oranı uygulanıyor. Buna göre kredi taksit tutarı 2 bin 129 lira oluyor.

Samsun’da 750 bin liraya villa satıyor

Tokatlıoğlu İnşaat, Samsun Atakum’da, Atakum Rezidans’ı satışa sundu. 48 adet 154 metrekare 3+1 ve 48 adet 104 metrekare 2+1 olmak üzere toplam 96 daireden oluşan proje, 7 bin metrekarelik bir alanda inşa ediliyor. 12 katlı 2 bina olarka tasarlanan projede ayrıca 10 adet villada yer alıyor.
Villalarda kişiye özel havuz, kişiye özel sauna, Türk hamamı, panaromik asansör, hobi bahçesi ve sinema salonu bulunuyor. Kişiye özel ödeme planı ile 20 ay sıfır faiz avantajının sunulduğu projede, konutlar 130 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Villaların fiyatı ise, 750 bin ile 850 bin lira arasında değişiyor.

‘Kentsel dönüşüm enerji verimliliği için fırsat’

Filli Boya Yalıtım Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gülay Dindoruk, inşaat sektöründe yıllık yaklaşık 500 bin konut üretiminin 1 milyon seviyelerine çıkmasının çok büyük bir iş hacmi potansiyelini ortaya koyduğunu belirtti. Dindoruk, “Fakat bu dönüşüm çok ama çok önemli olmakla birlikte sadece depreme dayanıklılık ilkesi ile yapılması gerektiğinin altını bir kez daha çizmemiz şart” diye konuştu.
Halen yürürlükte olan ‘Binalarda Enerji Performansı’ yönetmeliklerinin dönüşümde özellikle dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Dindoruk, “Dönüşümde binaların kaliteleri ile ısı yalıtım standartlarına uygunluğu ve enerji performansının dünyada olduğu gibi üst seviyelere çekilecek olması her yönden büyük fayda sağlayacak” dedi.