Ekonomi Salgında batanları geri kazanma yolu aranıyor

Salgında batanları geri kazanma yolu aranıyor

24.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldi. Görüşmede, 2019 Aralık’ta yapılan Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu toplantısında, Dünya Bankası İş Yapma Kolaylığı Endeksi’nde yükselmek amacıyla kabul edilen 44 maddelik Eylem Planı’nda yer alan, inşaat izinlerine ilişkin reformlar ile konkordato uygulamalarının iyileştirilmesi konuları ele alındı.

Salgında batanları geri kazanma yolu aranıyor

 

Görüşmede, özellikle salgın sürecinde ekonomik zorluğa girerek konkordato ilan etmek zorunda kalan şirketlerin, ekonomik hayata geri kazandırılmasına yönelik neler yapılabileceği değerlendirildi. İskan ruhsatı ve yapı kullanım izni gibi süreçlerde kolaylıklar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Haberin Devamı

50 bin kişiye yapay zeka eğitimi

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye çapında 50 bin kişiye ücretsiz yapay zeka eğitimi vereceklerini açıkladı. TOBB ve Global AI Hub iş birliğinde gerçekleştirilecek “Yapay Zeka Eğitim ve Farkındalık  Projesi”ni çevrimiçi toplantıda tanıtan Hisarcıklıoğlu, TOBB ETÜ’de yapay zeka mühendisliğini lisans bölümünü kurduklarını hatırlattı. Yeni projede yapay zeka eğitimlerini aralarında gençlerin, kadınların, girişimcilerin de bulunduğu geniş bir kitleye vermeyi planladıklarını belirten Hisarcıklıoğlu şunları söyledi:

“Dönüşüme öncülük etmek istiyoruz. Bu proje kapsamındaki eğitim programları teknik ağırlıklı ve farkındalık oluşturmaya yönelik eğitimler şeklinde uygulanacak. Teknik ağırlıklı eğitimlerde lise, meslek lisesi ve üniversite öğrencilerinin temel yapay zeka uygulamalarıyla tanışmalarını sağlayacağız. Kalifiye insan gücünü artırmayı hedefliyoruz. 50 bin kişiye yapay zeka eğitimi vermeyi planlıyoruz. Gençler bu eğitimlere ücretsiz katılabilecek. Eğitimi başarıyla tamamlayanlar sertifika alacak. Özellikle kadınların yoğun katılımını bekliyoruz.”

Haberin Devamı

Eğitimlere meslek lisesi öğrencilerinin katılımını özellikle önemsediklerini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Amacımız üyelerimizin sağladığı istihdamın beşeri setini geliştirmek. Yapay zeka ile entegre olmamak gibi bir seçeneğimiz yok. Uzmanlaşmış gençlere ihtiyaç var” diye konuştu.