Ekonomi Sancar TOGG’un direksiyonunda...

Sancar TOGG’un direksiyonunda...

29.09.2021 - 06:28 | Son Güncellenme:

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Aziz Sancar, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) onur konuğu olarak katıldığı TEKNOFEST’te Türkiye’nin otomobili TOGG’un direksiyonuna geçti. TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, Sancar’a bilgi verdi.

Sancar TOGG’un direksiyonunda...

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Aziz Sancar ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Hasan Mandal, TOGG standını ziyaret etti. Yerli otomobille bilgi alan Prof. Dr. Sancar’a, Gemlik’teki fabrikanın kurulum aşamasında olduğu ve önümüzdeki yıl inşaatın tamamlanacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Sancar’ın, TOGG’da bütün akıllı ve modern sistemlerin kullanılıp kullanılmadığı yönündeki sorusu üzerine, “Aracımızda en modern, en gelişmiş radar teknolojileri ile kamera teknolojileri kullanılıyor. Öndeki araçla mesafe için radarları var. Çok gelişmiş yazılımlar kullanıyoruz. Sürücü izleme sistemimiz var. Araç içinde sürücünün gözü yolda mı, uyukluyor mu, heyecanlı mı, endişeli mi, üzgün mü? Hepsini tespit eden bir kameramız var” bilgisi verildi.

Bir gecede şarj

Sancar’a, fabrikanın tam kapasiteye geçtiğinde yıllık 175 bin araç üretecek şekilde tasarlandığı bilgisi verildi. Prof. Sancar, Amerika’da elektrikli araçların evde de şarj edildiğini söyledi. Bunun üzerine Sancar’a, “Evet, o bizde de mümkün. Eve koyduğunuzda bir gecede şarj edebileceksiniz” bilgisi verildi.