Ekonomi Savunmada ortak üretim seferberliği

Savunmada ortak üretim seferberliği

18.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, “15 yıl önce yüzde 80 oranında dışa bağımlı olan savunma sanayi sektörümüz bugün KOBİ’lerden üniversitelere kadar ‘ortak üretim seferberliği’ hissiyatı ile çalışıyor.

Savunmada ortak üretim seferberliği

Kendi motorunu, milli tankını, savaş gemisini, taarruz helikopterini, insansız hava araçlarını, füzesini ve piyade tüfeğini üretmeyi başaran Türkiye hepimizin gururu” dedi. İSO ve Türkiye’nin en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul, ‘Savunma Sanayii Buluşmaları’nın dördüncüsünü gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Toplantıya, Bahçıvan’ın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ve SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar da katıldı.

İsmail Demir, “Savunma ve havacılık sanayii sektör ciromuz 2021 yılında 10 milyar dolar barajını aşarak pandemi öncesi rakamlara tekrar geri dönüş sağladı. Sektörün yeni sipariş tutarı, bir önceki yıla göre yüzde 40 artarak yaklaşık 9 milyar dolar oldu” dedi. Haluk Bayraktar ise “Bağımsızlığı korumanın en önemli unsurlarından birinin bir ülkenin kendine ait savunma sanayiinin gücü ile bağlantılı olduğunu görüyoruz” diye konuştu.