Ekonomi Şeker çuvalından 60 yılda ‘30 üretim tesisi’ çıkardı

Şeker çuvalından 60 yılda ‘30 üretim tesisi’ çıkardı

02.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, tarımsal sanayide ilk fabrikayla sahne alışlarının 60’ıncı, ikinci yatırım hamlesini başlatmanın 10’uncu yılında 1 fabrikadan 30 üretim tesisine ulaşmanın gururunu yaşadıklarını belirtti

Şeker çuvalından 60 yılda ‘30 üretim tesisi’ çıkardı

Konuk, “60 sene önce 1954’ün Eylül ayında ilk üretimini gerçekleştiren Konya Şeker, 2014 ile birlikte üretimdeki tecrübesini 60 şeref yılına ulaştıracak” dedi. Konuk yeni yıl mesajında şunları kaydetti:
“Aradan geçen 60 yıl, 1954’ün Eylül’ünde ilk üretimle tadını aldığımız kendi ayaklarımız üzerinde yükselebileceğimize dair ilk kıvılcımla oluşan özgüveni, fabrikanın kapısından giren ilk pancar ve şeker fabrikasında çuvallara konan ilk şekerde yaşadığımız o ilk heyecanı, on binlerce üreticinin yaşadığı o ilk mutluluğu asla unutturmadı. Biz bundan 60 yıl önce geleceğe müdahil olabileceğimizi öğrendik.

6 kampüs kurdu
Bizden önceki kuşakların takipçileri olarak, onların cesaret, idrak ve girişimcilik ruhunu genlerimize nakşederek yarım asır süren durgunluğumuzu 2000’li yıllarla birlikte üstümüzden attık ve 2004 yılından itibaren Konya Şeker’in ikinci yatırım hamlesini başlattık. İlk şeker fabrikamızın üretime başlamasının 50’nci yılında ikinci fabrikamızı yine bir Eylül ayında üretime başlattık. Yarım asırlık ataleti geride bırakmamızın nişanesi olan Çumra Şeker Fabrikasının da 2014 ile birlikte üretimdeki 10’ncu yılını kutluyoruz. Tek kampüse sıkışmış Konya Şeker bugün Konya Merkez’den Çumra’ya, Cihanbeyli’den Seydibey’e, Altınekin’den Meram’a kadar Konya’nın dört bir yanına dağılmış 6 kampüste refahı Konya’nın dört bir yanına ulaştırıyor.”

Haberin Devamı

Mısırdan kanolaya sütten patatese...
Daha önce sadece şeker pancarına teminat oluşturabilen ve üretici ortakları ile tek irtibatı şeker pancarından ibaret olan Konya Şeker’in bugün üretici ortaklarının patatesini, mısırını, arpasını, ayçiçeğini, kanolasını da değerlendirebildiğini hatırlatan Konuk şöyle devam etti:
“2013’te müdahil olduğu ve üreticiden süt alımıyla başlattığı hayvancılığa müdahalesini ikinci yatırım hamlesinin 10’ncu yılında yani 2014 ile birlikte sütte katlayarak büyütmeye ve doğrudan ve büyük miktarda besi alımıyla hayvansal üretime taşımaya hazırlanıyor.
60 yıl önce ilk fabrika ve ilk üretimle çıktığımız yolda bugünün bayraktarları olarak biz, fabrikanın kapısından 1954’ün Eylül’ünde giren ilk ürün ve şeker çuvalına dökülen ilk şekerde yaşanan heyecanı asla kaybetmedik.”