Ekonomi Sermaye piyasalarına ‘cep’ten anlık takip

Sermaye piyasalarına ‘cep’ten anlık takip

03.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) Genel Müdürü Murat Turgut, “2019’a yatırımcıya yeni bir müjdeyle giriyoruz. Çok kullanılan KAP’ın (Kamuyu Aydınlatma Platformu) mobil versiyonu ile yatırımcının karşısına çıkıyoruz. KAP Mobil uygulamasıyla sermaye piyasası bilgilerine yatırımcının mobil olarak anlık erişim imkânı sağlanmış olacak” dedi.

Sermaye piyasalarına ‘cep’ten anlık takip

KAP Mobil uygulaması MKK Genel Müdürü Murat Turgut’un katılımıyla MKK Genel Müdürlüğü’nde tanıtıldı.
MKK’nın Borsa İstanbul bünyesinde 2005 yılından beri hizmet gösteren elektronik bir yazılım devi olduğunu aktaran Turgut, “2019’a yatırımcıya yeni bir müjdeyle giriyoruz. Çok kullanılan KAP’ın mobil versiyonu ile yatırımcının karşısına çıkıyoruz. Bu platformda günlük ortalama 100 bin sayfa gösteriliyor. Bu gösterimlerin yarıya yakını mobil cihazlardan yapıldı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sermaye piyasalarına ‘cep’ten anlık takip
‘KAP Mobil’

Turgut, yazılımın en büyük faydasının yatırımcının doğru bilgiye kolay şekilde ulaşıp, doğru yatırım yapması olacağına dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Kişisel veri ve fon piyasasında yatırımcıların hem finansal tablolara hem de şirket hakkındaki genel bilgilere, özellikle düzenleyici kuruluşların yatırımcıya yaptığı düzenli iletilerde KAP Mobil uygulaması ciddi bir boşluğu dolduracak ve çok kısa sürede popüler olacak. Özellikle uygulamamızın reklamsız olması, herhangi bir reklam içeriğinin olmaması, kurumumuzun kendi yazılımı olması önemli noktalar.”

Uygulamanın Türk bir yazılıma sahip olmasının da kendileri için gurur kaynağı olduğunu dile getiren Turgut, “KAP Mobil uygulamasının sermaye piyasalarına hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Yatırımcıların kısa sürede bunu popüler hale getireceğini ve ciddi anlamda faydalanacığını düşünüyoruz” şeklinde konuştu. Turgut, şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

“KAP Mobil uygulamasıyla sermaye piyasası bilgilerine yatırımcının mobil olarak anlık erişim imkânı sağlanmış olacak. KAP uygulaması genelde sermaye piyasasında işlem gören fonlar, halka açık şirketler ve düzenleyici kuruluşların anlık bilgilerini ileten bir uygulama. Tasarlanan mobil uygulama sayesinde yatırımcıların cep telefonuna anında bilgi iletimi biçiminde şeffaf ve doğru şekilde iletilmiş olacak.”