Ekonomi Shopping Fest’in dümeni İTO’nun kontrolüne geçti

Shopping Fest’in dümeni İTO’nun kontrolüne geçti

16.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu yıl 7-29 Haziran’da düzenlenecek olan İstanbul Shopping Fest’te (İSF) platform başkanlığını Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, icra kurulu başkanlığını ise İTO Başkanı İbrahim Çağlar üstlendi.

Shopping Fest’in dümeni  İTO’nun kontrolüne geçti


İSF A.Ş’nin yenilenen yapısında İBB, İTO, TAMPF, TÜRSAB ve İSTESOB ortak olarak yer alıyor. Yeni yapılanmada İBB Başkanı Kadir Topbaş İSF Platform Başkanlığı görevini TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’den devralırken, daha önce Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı Vahap Küçük’ün üstlendiği İSF İcra Kurulu Başkanlığı’nı bundan böyle İTO Başkanı İbrahim Çağlar yürütecek. İSF A.Ş.’nin diğer ortaklarından TAMPF Başkanı Vahap Küçük, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ile İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz şirketin diğer icra kurulu üyeleri oldu.
Kadir Topbaş, İSF’nin yeni ortaklık ve organizasyon yapısına ilişkin düzenlenen basın toplantısında, yeni bir dönem başlattıklarını ifade etti. Doğal güzellikleri, kültürel zenginlikleri, medeniyet birikimiyle dünyanın dikkatini çeken bir kent olan İstanbul’un değerlerini geleceğe taşımanın görevleri olduğunu dile getiren Topbaş, İstanbul’a gelen turist sayısının 10 milyona ulaştığını söyledi.

‘Yeni bir anlayış’
Yeni bir anlayışla işe başladıklarını belirten Çağlar, “Hedef AVM’lerle sınırlı olmayan bir organizasyonun ötesine geçmek. Shopping Fest’in enerjisi, seyyar satıcısından en lüks AVM’ye, taksicisinden eğlence konaklama sektörüne kadar çok alana yayılacak, İstanbul’da ticaretin kılcal damarlarına kadar nüfuz ettireceğiz” diye konuştu.
TİM Başkanı Büyükekşi ise, İstanbul’un ve Türkiye’nin perakende gücünü dünyaya kanıtladıklarını ifade ederek, “Festival sayesinde İstanbul’a yabancı ziyaretçi sayımızı, alışveriş cirolarını ve ticaret hacmimizi artırıyoruz” dedi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, İSF’ye yurt dışından gelenlerin vergi iadesi almasını kolaylaştıracaklarını bildirdi.
Vahap Küçük de İSF’yi tüm esnafın sahiplendiği bir organizasyon haline getirmek istediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Topbaş: Dev projeler durmadı, devam ediyor
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, son dönemdeki operasyonlar yüzünden İstanbul’daki dev yatırımların etkilendiği yolundaki iddiaların söylenti olduğunu vurguladı. Topbaş, “Şu anda her bir proje bütün hızıyla devam etmekte. Kendi tedbirleri içinde süreçleri tamamlanacak. Bizim yatırımlarımızda İstanbul’da devam etmektedir. Merkezi hükümetimizin de aynı şekilde devam etmektedir. Bu şehre 10 yılda 60 milyar TL yatırım yaptık 2014 yılı yatırım bütçemiz 8.5 milyar liradır” dedi.