Ekonomi Sıkı denetimle ‘tam kalite’

Sıkı denetimle ‘tam kalite’

15.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, akaryakıt piyasasındaki denetimler ve izleme sistemleriyle ürün kalitesinin yükseldiğini belirterek, “Ülkemizde satışa sunulan ürünlerin yüzde 99.65’i toplam akaryakıt kalitesi açısından teknik düzenlemelere uygun çıkmıştır” dedi.

Sıkı denetimle  ‘tam kalite’

Yılmaz, AA’ya, Akaryakıt Kalitesi İzleme Sistemi (AKİS) kapsamında geçen yıl Hakkari’den Edirne’ye tüm akaryakıt istasyonlarından “tesadüfi örneklem” yöntemiyle benzin ve motorin numuneleri aldıklarını ifade etti.

Yılmaz, Türkiye’de akaryakıt kalitesinin AB’de emsal kabul edilen 4 ülkeden iyi olduğunu belirterek, “AB ülkeleri için yayımlanan son AKİS raporuna göre, Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere’deki akaryakıt kalitesi sırasıyla yüzde 96.1, yüzde 98.7, yüzde 98 ve yüzde 98.9. Tüketicilerimiz bu ülkelerdeki emsallerinden daha kaliteli akaryakıt kullanıyor” dedi.

OSB’lere enerji uyarısı

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından Ankara’da düzenlenen 7. OSB Enerji Zirvesi’ne de katıldı. OSB’lere enerji tesisi uyarısı yapan Yılmaz, “İstediğiniz her yere yenilenebilir enerji tesisi kuramazsınız. Çatılarımızın tamamına enerji üretim tesisleri kurduktan sonra birtakım imkanlar da elverdiği sürece EPDK olarak biz elimizden geleni yaparız” dedi.