Ekonomi Sinpaş, Servet’ini Michael Bolton’la açıkladı

Sinpaş, Servet’ini Michael Bolton’la açıkladı

03.07.2009 - 00:36 | Son Güncellenme:

Sinpaş, tüm ticari gayrimenkullerini yeni kurulan Servet GYO çatısı altına toplama kararı aldı. Şirket bu alanda en büyük olmayı hedefliyor

Sinpaş, Servet’ini Michael Bolton’la açıkladı

Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, inşaat sektöründeki 35 yıllık bilgi birikimini ticari gayrimenkulle de geliştirmek isteyen gruplarının, bu yıl Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nı (GYO) kurduğunu bildirdi.
Çelik, Sinpaş’ın 35. yıl etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ‘Yıldız Projeler Dünya Yıldızları’ konserleri kapsamında Kuruçeşme Arena’da konser veren ABD’li şarkıcı Michael Bolton ile sanatçı Ferhat Göçer’in katıldığı basın toplantısında, Sinpaş Grubu’nun projelerini anlattı.
Çoğunluğu İstanbul’da olmak üzere geliştirdikleri projelerle farklı yaşam alanları oluşturduklarını kaydeden Çelik şunları söyledi:

Belarus’ta yeni proje
“İnşaat sektöründeki 35 yıllık bilgi birikimini ticari gayrimenkulle de geliştirmek isteyen grubumuz, bu yıl Servet GYO’yu kurdu. İnşaatına başladığımız Zeytinburnu ile idari izin süreçleri devam eden İkitelli, Kâğıthane, Sancaktepe ve Ankara’da toplam 352 bin metrekare ticari gayrimenkulü 2011 yılına kadar aynı çatı altında toplayarak, 761 bin metrekare kiralanabilir ticari alan süreç içerisinde Servet GYO’nun bünyesine dahil edilecek.
Servet GYO’nun, kısa ve orta vadede, ülkemizin portföy ve piyasa değeri en yüksek GYO’larından biri olması hedefleniyor.
Servet GYO, daha yeni bir şirketimiz. Bünyemizdeki tüm ticari gayrimenkulleri süreç içerisinde bu yeni şirket çatısı altında toplayacağız. Yurtdışında Belarus’ta projelendirmesine devam ettiğimiz 230 bin metrekare bir iş var, konut projesi. 7-8 ay önce başlandı. İzin süreçleri devam ediyor. Apartmanlardan oluşan bir proje olacak, 250 milyon dolarlık bir yatırım. Bir de Türkmenistan’da şirket kurduk. Sinpaş Türkmen olarak, konut ve iş yeri tarzında proje yapıyoruz.”
Grubun mali yapısıyla ilgili de bilgi veren Çelik, “1 milyar lira öz kaynakla çalışıyoruz. Firmalarımızda 5 bin kişi istihdam ediyoruz. Devam eden işlerimizde yaklaşık 3 milyar liralık üretim ve yatırım bütçemiz var. Ciromuz 1 milyar 250 milyon lira olarak öngörülebilir” dedi.

‘İlk su şehrini yaptık, teknelere ev kurduk’
Ahmet Çelik, Sinpaş olarak bugüne kadar, İstanbul Kâğıthane’de Serakent, Ataşehir’de Koru Konutları, Sarıyer’de Boğaziçi Malikaneleri, Çekmeköy’de Aqua City, Aqua Manors, Central Life, İstanbul Palace ve Avangarden, Silivri’de Pasha Yalı ve Sealybria, Zekeriyaköy’de Marenegro ve Rumeli Konakları, Bodrum’da Park Iasos gibi onlarca projeyi, binlerce konutu hayata geçirdiklerini ifade etti.
Çelik, İstanbul’un ilk su şehri projesi olan Aqua City, suyun üzerinde yüzen tekneler fikrinden yola çıkan Sealybria ve ormanla Karadeniz’i buluşturan Marenegro gibi projelerin özgün mimari eserler oluşturma vizyonlarını yansıttığını söyledi.


Konut ve iş ayrıldı

Haberin Devamı

Ahmet Çelik, 2007’deki yeniden yapılanma sürecinde iki büyük kuruluş ile yola devam kararı aldıklarını belirterek, “Sinpaş GYO ile konutta, Sinpaş Yapı Endüstrisi ile ticari gayrimenkulde uzmanlığa yoğunlaştık.
Sinpaş GYO, içinde bulunduğumuz global ekonomik krize rağmen sektörün yüzünü güldüren başarılara imza atarak Bosphorus City, Lagün, Aqua City ve Bursa Modern gibi dev projelere imza attı” dedi.
Çelik, İkitelli’deki Deposite İş ve Outlet Merkezi ve Haliç’te Flatofis’i de hayata geçirdiklerini hatırlattı.