Ekonomi Şişecam, İtalyan şirketi satın alıyor

Şişecam, İtalyan şirketi satın alıyor

06.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Şişecam, cam alanında hayata geçireceği yeni fırın yatırımlarının ve soğuk tamirlerinin küresel ölçekte bozulan tedarik zincirinden etkilenmeden gerçekleşmesini sağlayacak stratejik bir yatırım kararı aldı.

Şişecam, İtalyan şirketi satın alıyor

EKONOMİ SERVİSİ - Şişecam’ın bu kapsamda refrakter malzemesi alanında dünyanın önde gelen üreticilerinden İtalyan Refel firmasını satın alacağı duyuruldu. Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kırman, yeni satın alma kararıyla ilgili olarak şunları söyledi:

Haberin Devamı

Dünya, küresel salgının ortaya çıkmasının ardından hiçbir ülkeyi ya da sektörü dışında bırakmadığı büyük bir değişim sürecine girdi. Koşulların anlık olarak değişebildiği bu yeni dönemde özellikle tedarik zincirindeki kırılmalara bağlı koşullara adaptasyon kabiliyeti artık hepimizin sahip olması gereken en önemli yetkinlikler arasında. Refrakter üreticisi Refel’in satın alınması Şişecam’ın bu yatırımları gerçekleştirirken önüne çıkabilecek tedarik risklerinin bertaraf edilmesini sağlayacak. Şişecam’ın yatırımlarında sürdürülebilirlik yaklaşımı doğrultusunda gerçekleştireceğimiz bu satın alma ayrıca, Avrupa ve dünya cam sektöründeki stratejik konumumuza da güç katacak. Bununla birlikte, Şişecam’ın fırın tasarımlarına kadar uzanan güçlü Ar-Ge ve tasarım kabiliyeti, refrakter alanında da birçok inovatif ürün ve teknolojiyi cam sektörü ile buluşturmamızı sağlayacak.”